Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology Organization History

Personeelsreis naar pretpark Six Flags

 

Op stap 2

Het personeelsreisje van het Rekencentrum ging dit jaar naar pretpark Six Flags, Roller Coaster Capital of Europe. Sommige medewerkers beleven de dag van hun leven in de voormalige Flevohof, anderen gaan met 'gelijkgestemden' in dingen die niet te hard gaan. “Ik kijk niet bezorgd. Ik ga gewoon niet in de achtbaan.”

Tekst: BERT NIJMEIJER (UK jaargang 30, 2001)

 Eindelijk was het dan zover en zaten veertig medewerkers van het Rekencentrum (rc) in de bus op weg naar, ja, naar wat? Het reiscomité houdt de bestemming tot de aankomst geheim. Voor de buschauffeur is dat leuk: bij rotondes houdt hij de spanning erin met extra rondjes en schijnbewegingen. Gejoel, en opluchting bij sommigen, als bij Swifterbant een afslag naar het pretpark voorbij wordt gereden; het Dolfinarium in Harderwijk kan ook nog. Gespannen berusting bij oudere medewerkers als de bus via een omweg tóch de parkeerplaats van Six Flags, Dronten, oprijdt. “Ik kijk niet bezorgd”, zegt Andries Ruiter. “Ik ga gewoon niet in de achtbaan.” En Jan Kraak laat het allemaal over zich heen komen. Wat moet je anders, in de Roller Coaster Capital of Europe.
Kraak, van de afdeling visualisatie, brengt de dag door bij spektakelshows en met 'gelijkgestemden' in dingen die niet te hard gaan. Het reuzenrad bijvoorbeeld. “Draait dit op Windows?” merkt iemand voor het instappen op. “Ik hoop het niet”, zegt een ander.
De 'Double Invertor' is een bak aan een totempaal waarmee je over de kop gaat. Robert Slagter ziet een beetje groen als hij eruit komt. “Ging lekker”, zegt hij en loopt een beetje onvast door naar een volgende attractie. Op een wildwaterbaan stort je in een plastic boomstam naar beneden. Daarna is Herman Pannen zijn telefoon kwijt. “Hij zat hier, aan mijn riem”, zegt hij. Een handige constructie, maar niet berekend op de 'Crazy River'. Medewerkers van Six Flags beloven dat ze het terrein, een vierkante kilometer topvermaak, zullen afzoeken naar iemand met Hermans telefoon.

Batman

Vrouwelijke medewerkers hadden het al aangekruist in de folder: om twee uur begint de 'Batman Thrill Spectacular'. Hartstikke benieuwd wat dat wordt, met Batman in die strakke broek van hem. Ongeveer twintig rc-medewerkers zien Batman op een crossmotor Gotham City bevrijden en hulpje Robin dingen zeggen als: “Niet zo snel, Two-face!” Spektakel waar je voor gaat zitten. Medewerker Denise Walraven gaat met Batman en Robin op de foto, waarna ze plompverloren een countrysaloon met cancandanseressen binnenloopt. De 'pikanterieën' die ze daar ziet, nou. Andries Ruiter is er ook, want “ja, je moet de tijd toch kwijt op zo'n dag”.
Mark Godlieb, rc'er met hang naar avontuur, glipt vlak voor het diner nóg een keer de achtbaan 'Superman The Ride' binnen, want dat is kicken. Met rode plezierwangen schuift hij als laatste aan in Restaurante Alfredo. Kristien Piersma van het reiscomité had zich bij die naam trouwens wat anders voorgesteld dan de ruimte waarin het Rekencentrum zijn buffet heeft; een enorme zaal met behalve de vier waaraan het rc zit nog ongeveer honderd lege tafels, afgesloten door harmonicagordijnen en met een zwembadvloer. Dat geeft niks, zeker niet als de Six Flags-kok ter aankondiging van het dessert drie gekleurde spuitkaarsjes afsteekt. Veertig personeelsleden van de Rijksuniversiteit Groningen kijken ademloos toe.
Een Six Flagsmedewerker sluit het pretpark af als de rc'ers, als allerlaatsten, het hek uit lopen. Op hun bus na is de parkeerplaats leeg. “Vroeger ging je zeilen op een personeelsuitje”, zegt Jan Kraak als hij weer op zijn plaats zit. “Maar de tijden veranderen.” Niet dat hij zich niet vermaakt heeft, hoor. Aardig vond hij bijvoorbeeld: “Batman.”
Waar je heen gaat is eigenlijk niet belangrijk, zeggen mensen in de bus. Het gaat erom dat je er met elkáár een dagje uit bent. Voor de rest is zo'n personeelreisje zoals personeelsreisjes zijn: je ziet je collega's “eens van een andere kant”, je roept “stoppen, buschauffeur” als je langs seksboerderij De Woeste Hoeve rijdt en morgen beheer je weer gewoon computernetwerken op het Zernikecomplex.
|
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:27