Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology Organization History

Locaties en directeuren

Grote Appelstraat
Het Rekencentrum aan de Grote Appelstraat, 1964-1972. Herinneringen aan de tijd toen het Rekencentrum de plaats was waar iedereen naar toe kwam om te rekenen en te tekenen. Jan Kraak, Pictogram voorjaar 2002. Aangevuld met diverse kiekjes van RC-medewerkers etc.

Locatie Paddepoel
Locatie Paddepoel

Paddepoel
In 1972 verhuisde het Rekencentrum naar een eigen gebouw op de Zernikecomplex, dat toen nog gewoon Paddepoel heette. De TR4 werd opgevolgd door de Control Data 74-16, die later opgevolgd zou worden door andere computers van dezelfde firma Control Data. Zie hier voor een opsomming van opeenvolgende computers. In 1972 vond de opening plaats door staatssecretaris Ger Klein.  Hier staan enkele foto's gemaakt bij de opening, waarop enkele medewerkers staan die nog nu (2005) nog steeds op de Rekencentrum werken. 

De Zernikeborg
De Zernikeborg

Zernikeborg, 2002 
Begin 2002 werd de Zernikeborg in gebruik genomen. De officiële opening was op 12 september en op zaterdag 14 september was er een open dag, waarbij ruim 1200 bezoekers een kijkje namen in het nieuwe gebouw. Er was veel belangstellling voor de nieuwe VR-installatie van het Centrum voor High Performance Computing & Visualisatie.
Hier
 staan enkele (niet-officiële) foto's van de open dag.

Directeuren
Na zijn pensionering werd de eerste directeur prof.dr. D.W. Smits in 1984 opgevold door dr. H.J. van Linde.

De derde directeur was prof.dr. W. (Wim) Liebrand. Bij zijn afscheid in 2002 werd hij geïnterviewd voor Pictogram. Op 1 september 2002 werd hij opgevolgd door prof.dr. K. (Koos) Duppen, hier is een interview met hem.

Na het vertrek van Koos Duppen naar het College van Bestuur van de RUG in het voorjaar vnan 2006, werd prof.dr. C. (Cees) G.M. Sterks de nieuwe directeur. Ter gelegenheid hiervan verscheen in Pictogram een dubbelinterview met beide heren. 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:27