Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology News

Studenten University College Groningen maken kennis met VR-toepassingen

25 mei 2023

Studenten van de major Health and Life Sciences van het University College hebben onlangs een bezoek gebracht aan het Reality Center van het CIT om kennis te maken met VR-toepassingen in hun onderwijs.

De studenten maakten gebruik van het XR-lab en het 3D-theater in de Smitsborg voor een virtueel bezoek aan het Protonentherapiecentrum Groningen in het kader van het vak Oncologie.

Theorie en praktijk

Eerst werd in het Reality Center een virtueel bezoek gebracht aan de techniek om de protonen op te wekken die gebruikt worden in deze therapie. Dit is in de praktijk onmogelijk vanwege de straling wanneer het centrum in bedrijf is. Daarna gingen de studenten in het XR-lab naar het patiëntengedeelte waar ze in verschillende rollen een behandelsessie naspeelden.
De onderwijssessie was een groot succes en zal in het volgende cohort in januari 2024 worden herhaald. Eind juni van dit jaar maken studenten van Campus Fryslân in Leeuwarden kennis met de mogelijkheden van VR-toepassingen in het onderwijs. De studenten gaan dan virtueel op reis en discussiëren aansluitend over sociale en culturele diversiteit.

CIT-breed

Meerdere partijen vanuit het CIT leveren een bijdrage aan het project, Edu+ genaamd, waarin studenten kunnen kennismaken met VR. Vanuit het CIT werken naast team Visualisatie de CIT-teams Netwerkinfrastructuur, Educational Staff Development, Educational Innovation & Evaluation, Management Support en Security Office mee aan het project. Verder is ook de afdeling ABJZ van University Services betrokken bij Edu+.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2023 12:45

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....