Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology News

Studenten University College Groningen maken kennis met VR-toepassingen

25 mei 2023

Studenten van de major Health and Life Sciences van het University College hebben onlangs een bezoek gebracht aan het Reality Center van het CIT om kennis te maken met VR-toepassingen in hun onderwijs.

De studenten maakten gebruik van het XR-lab en het 3D-theater in de Smtisborg voor een virtueel bezoek aan het Protonentherapiecentrum Groningen in het kader van het vak Oncologie.

Theorie en praktijk

Eerst werd in het Reality Center een virtueel bezoek gebracht aan de techniek om de protonen op te wekken die gebruikt worden in deze therapie. Dit is in de praktijk onmogelijk vanwege de straling wanneer het centrum in bedrijf is. Daarna gingen de studenten in het XR-lab naar het patiëntengedeelte waar ze in verschillende rollen een behandelsessie naspeelden.
De onderwijssessie was een groot succes en zal in het volgende cohort in januari 2024 worden herhaald. Eind juni van dit jaar maken studenten van Campus Fryslân in Leeuwarden kennis met de mogelijkheden van VR-toepassingen in het onderwijs. De studenten gaan dan virtueel op reis en discussiëren aansluitend over sociale en culturele diversiteit.

CIT-breed

Meerdere partijen vanuit het CIT leveren een bijdrage aan het project, Edu+ genaamd, waarin studenten kunnen kennismaken met VR. Vanuit het CIT werken naast team Visualisatie de CIT-teams Netwerkinfrastructuur, Educational Staff Development, Educational Innovation & Evaluation, Management Support en Security Office mee aan het project. Verder is ook de afdeling ABJZ van University Services betrokken bij Edu+.

Laatst gewijzigd:26 mei 2023 15:09

Meer nieuws

 • 26 april 2023

  Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers

  Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...

 • 26 april 2023

  Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

  Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

 • 25 april 2023

  Reactie op kamerbrief internationalisering

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.