Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven Centrum voor Informatie Technologie Nieuws

Pictogram 04: de UB is er ook voor de wetenschapper

20 december 2017
Pictogram 04-2017
Pictogram 04-2017

Voor de grondige renovatie van de Universiteitsbibliotheek werd historicus en power user van de UB Hans Meijer gevraagd mee te denken over de nieuwe opzet van het gebouw, en dan dan met name de voorzieningen voor onderzoekers. Tijdens een gesprek met UB-directeur Marjolein Nieboer vertelt Meijer over de betekenis van de Universiteitsbibliotheek voor onderzoekers.

Verder in het vierde nummer van Pictogram een verslag van de eerste bijeenkomst van de Data Federation Hub. Dit is een nieuw platform dat bestaande expertise en faciliteiten op het gebied van onderzoeksgegevens vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen aan elkaar koppelt.

Daarnaast het tweede deel over de veranderende de rol van functioneel beheerder bij de Universiteitsbibliotheek. In het Groninger Museum is tot en met 6 mei 2018 een virtueel panorama te zien dat door het Reality Center is gemaakt. Hiermee kan de bezoeker als het ware 'in' een schilderij stappen.
In het voorjaar publiceerde het CIT de call voor data science. Er werden zes projecten gehonoreeerd die maximaal 450 uur ondersteuning krijgen van de data scientists van het CIT.

In de vaste rubriek Mijn Startpagina is deze keer ICT-ontwikkelaar Willem Struiksma van de Universiteitsbibliotheek aan het woord. Hans Kuné ging voor zijn rubriek Kuné's Kijk op bezoek bij de Cryo-elektronenmicroscoop in de Linnaeusborg, wat weer fraaie plaatjes opleverde. Tot slot de overige vaste bijdragen met informatie over het nieuwe cursusaanbod van het CIT, de mededelingen van het CIT en UB, de security column en de perikelen bij de Faculteit Intermenselijke Wetenschappen.

Laatst gewijzigd:23 december 2019 13:48

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...