Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXWetenschapswedstrijden

Scheikunde Olympiade

De scheikundeolympiade is een wedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Uit de winnaars wordt een team van vier leerlingen samengesteld dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Chemieolympiade in Bangkok, Thailand.

Eerste ronde
De scheikundeolympiade bestaat uit drie rondes. De eerste ronde is een theorietoets van twee klokuren die afgenomen wordt op je school. De toets bestaat uit open vragen en meerkeuzevragen. Behoor je tot de beste circa negentig leerlingen, dan ga je door naar de tweede ronde. Onder alle deelnemers aan de eerste ronde worden tien bioscoopbonnen verloot. Heb je een voldoende hoge score gehaald, dan krijg je een certificaat van deelname met goed resultaat. Meedoen aan de scheikundeolympiade is leuk en meteen een goede voorbereiding op je eindexamen.

Tweede ronde
De tweede ronde is een theorietoets van drie klokuren en bestaat uit open vragen en meerkeuzevragen en wordt ook afgenomen op je school. Voor de tweederondetoets biedt de Rijksuniversiteit Groningen je vrijblijvende trainingsmogelijkheden aan. Als je dan tot de beste twintig leerlingen behoort, word je uitgenodigd voor de nationale eindronde, acht dagen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Eindronde
Het programma bij de Rijksuniversiteit Groningen bestaat uit een intensieve voorbereidingsweek met colleges en practica, die wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen van ieder vier klokuren. De beste vier kandidaten worden uitgezonden naar de Internationale Chemieolympiade om Nederland te vertegenwoordigen en krijgen de kans om zich internationaal te meten en om internationale contacten op te doen met leeftijdsgenoten. Bij alle toetsen mogen binas en een (grafische) rekenmachine gebruikt worden. De top vier van de nationale eindronde krijgt onder andere een GR TI-nspire cx en een VNCI-cheque van €250,-.

» Voor informatie en aanmelding zie: www.scheikundeolympiade.nl

Laatst gewijzigd:03 juli 2018 13:51
printView this page in: English