Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXTijdelijke expo's

RE:charge - wat is jouw persoonlijke energielabel?

In het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland - Energy Academy, Groningen

RE:charge is een reizende wetenschapsexpositie over energietransitie van Energy Academy Europe en Science LinX, het science center van de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen.

We hebben in onze geschiedenis al leren omgaan met vuur, taal, landbouw, olie, kolen en gas… grote transities. Nu ligt er de overstap naar duurzame energie. Een dynamisch spel van snelle en langzame innovaties die zich over generaties moet stabiliseren tot structurele verandering.

In ons tijdperk van overvloed en trends, zoeken we naar een duurzamere energie-mix voor consumeren en produceren; voor eten, wonen en reizen. Wat is jouw energy lifestyle? Kun je vastgeroest gedrag doorbreken? Hoe gooi je het roer om? Hoe verloopt een transitie proces en wat is jouw rol hierin? En hoe helpen wetenschap en technologie hierbij?

Hoogste tijd! In RE:charge helpen we je op weg. RE:set je mindset. RE:charge jezelf met een beetje zen en nieuwe energie. RE:shape en RE:wire jouw en onze toekomst met een RE:mix van energiestromen… Y/OUR :energy FLOW!

Reis

  • Klimaattop Noord Nederland/November 2017: energietransitie in stroomversnelling; bekijk hier de terugblik
  • Energy Academy: Aan deze speciale editie van RE:charge is een extra module toegevoegd 'RE:build'; 4 installaties die elk een duurzaam aspect van de nieuwe Energy Academy verbeelden aan de hand van de vier natuurlijke elementen aarde - water - vuur - lucht met minimale technologie.

Eerdere locaties

  • SummerLabb Eurosonic/Noorderslag 2017: We staan ook dit jaar weer met een aantal RE:charge installaties op SummerLabb (Eurosonic/Nooderslag 2017) met tal van andere partners in ons paviljoen. Bekijk hier een impressie van vorig jaar op Facebook.
  • Groninger Forum (locatie Oude Boteringestraat)
  • De Nacht van Kunst & Wetenschap: de expo zal doorreizen naar De Nacht van Kunst & Wetenschap op 4 juni 2016 naar de der Aa-kerk locatie vol wetenschap...
  • College Carrousel & Girls Day: Tijdens de editie op de Zernike Campus werd de expositie verder uitgebreid en getest door oa leerlingen van College Caroussel en Girls Day, deze editie is nog t/m 25 mei tijdens kantooruren te zien in de lobby van de Bernoulliborg (Nijenborgh 9).
  • SummerLabb Eurosonic/Noorderslag 2016: De preview van de nieuwe reizende wetenschapsexpositie RE:charge op SummerLabb (Eurosonic/Noorderslag 2016) in januari was een succes!

Partners van RE:charge

De expositie RE:charge is tot stand gekomen in samenwerking met Energy Academy Europe, GasTerra en Gasunie. Bent u geïnteresseerd om partner of sponsor te worden van deze expositie? Neem dan contact op met Bart van de Laar.

Laatst gewijzigd:17 november 2017 16:22