Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Nacht van Kunst en Wetenschap: Science LinX @ Der Aa kerk

07 juni 2016

Tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap op 4 juni verwelkomde Science LinX ruim tweeduizend bezoekers in de Der Aa kerk. Zij zagen daar de reizende expositie RE:Charge, waarin de overgang naar duurzame energie centraal staat, en een aantal andere kunstzinnige en wetenschappelijke opstellingen. De Nacht in acht getallen en foto's.

Science LinX ontving meer dan 2000 bezoekers tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap.

Via 200 stethoscopen was de hartslag van de bezoekers te horen

Een dozijn smartphones is gesloopt om te laten zien wat voor kostbare (en vaak niet duurzame) materialen er in zitten.

Duizenden schimmeldraden regelden – door hun elektrische weerstand – de kracht van een ontspannende massage, die werd aangestuurd door de hartslag van de klant.

Er is 12 kilo aardbeien verwerkt in smoothies die bezoekers met eigen spierkracht maakten op de Blender Bikes.

Honderden bezoekers kregen een persoonlijk energielabel, gebaseerd op hun lifestyle.

Bits of Freedom wist uit de smartphones van de bezoekers tientallen inlognamen van Wifi-netwerken te ‘stelen’. Ze werden bovenin de kerk geprojecteerd.

En nog heel veel meer…

Helaas heeft de organisatie besloten dat er in 2017 geen Nacht van Kunst en Wetenschap zal zijn. Men beraadt zich nog op een nieuwe aanpak voor 2018.

Laatst gewijzigd:01 december 2016 12:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...