Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Pre University Students Web classes

Webklassen

Wat is een webklas?

Een webklas is een door de RUG gemaakte cursus in Nestor (een elektronische leeromgeving) voor scholieren uit 5 en 6 vwo. Je kunt in zo'n cursus in 10 studielasturen kennismaken met een wetenschappelijke studie door teksten te lezen, opdrachten te maken en met elkaar en de docent te discussiëren. De cursus duurt vier weken. Iedere week neem je stof door en maak je opdrachten. We leggen het nog een keer uit in een filmpje.

Wat zijn de onderwerpen?

Dit najaar bieden wij zeven Bètawebklassen aan, namelijk Biologie en Life Science & Technology, Farmacie, Geneeskunde, Informatica, Kunstmatige Intelligentie, Technische Bedrijfskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde en Sterrenkunde. Er zijn ook webklassen van ander faculteiten, hier vind je alle zevenentwintig webklassen. Deze webklassen zijn allemaal gekoppeld aan een opleiding bij de RUG.

Kan ik meedoen?

De webklassen zijn gemaakt voor leerlingen in 5 en 6 vwo, maar staan ook open voor andere geïnteresseerden.

Wanneer is de volgende webklasronde?

De nieuwe ronde webklassen vindt plaats in november 2019. De inschrijvingen voor de ronde in November zijn momenteel geopend. Je kan je inschrijven via de scholierenacademie. In maart 2020 is er weer een webklasronde.

Laatst gewijzigd:12 april 2021 13:51