Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Pre University Students Ontwikkel je talent

Jan Kommandeurprijs 2021

De inschrijvingen voor de Jan Kommandeurprijs 2021 zijn geopend! Stuur je PWS op en maak kans op een mooie geldprijs!
Genomineerden Jan Kommandeurprijs 2019 | Foto: Rijksuniversiteit Groningen.
Genomineerden Jan Kommandeurprijs 2019 | Foto: Rijksuniversiteit Groningen.

Jan Kommandeurprijs 2021

Is je profielwerkstuk af en ben je er zo trots op dat je het met anderen wilt delen? Stuur het op naar het Bètasteunpunt en ding mee naar de Jan Kommandeurprijs! Deze prijs wordt uitgereikt voor het beste profielwerkstuk in een N-profiel.

Hoe werkt het?

In de maand februari kun je profielwerkstuk via de onderstaande knop insturen. De studentassistenten van het Betasteunpunt beoordelen vervolgens alle inzendingen en zij nomineren 5 profielwerkstukken die uiteindelijk kans gaan maken op de prijs! Deze 5 genomineerde werkstukken worden vervolgens beoordeeld door onze vakjury, bestaande uit mensen uit de wetenschap en het onderwijs! Zij kiezen de uiteindelijke winnaar die er met de geldprijs van 200 euro vandoor gaat.

Waarop word je PWS beoordeelt?

Verslagen worden gebaseerd op basis van originaliteit, kwaliteit, vakinhoudelijk niveau en creativiteit. Daarnaast wordt er gekeken naar de uitgevoerde praktische werk: Hebben jullie een proef uitgevoerd, of een product ontworpen? Hoe origineel was de proef/het ontwerp? Hoe goed is het uitgevoerd? Al deze facetten samen zullen bepalen wie er uiteindelijk wint!

Winnaars PWS-prijzen 2020

Benieuwd naar de winnaars van de PWS-prijzen van 2020? Bekijk dan het onderstaande filmpje:

Jan Kommandeur (29 november 1929 – 10 mei 2012) | Foto: Riete (Rose-Marie) Sterenberg-Gompertz.
Jan Kommandeur (29 november 1929 – 10 mei 2012) | Foto: Riete (Rose-Marie) Sterenberg-Gompertz.

Wie was Jan Kommandeur?

Jan Kommandeur (1929-2012) was tussen 1961 en 1994 hoogleraar fysische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1970 stichtte hij de Jonge Onderzoekers Groningen om kinderen op een uitdagende en creatieve manier te interesseren voor wetenschap. Vandaag de dag organiseren de Jonge Onderzoekers nog steeds technische activiteiten voor kinderen van 8-18 jaar oud.

Jan Kommandeurprijs 2019
Foto: Rijksuniversiteit Groningen
Laatst gewijzigd:12 april 2021 13:41