Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Pre University Students DIY Science Science experiments

Disclaimer

Lees eerst even dit!
Lees eerst goed deze disclaimer, voordat je begint met experimenteren! | Foto: Wikimedia Commons.
Lees eerst goed deze disclaimer, voordat je begint met experimenteren! | Foto: Wikimedia Commons.

De proefjes 'Cogito ergo Boem' uit de Universiteitskrant beschrijven experimenten die soms gevaarlijk kunnen zijn voor jezelf, je huisgenoten of je bezittingen. Specifieke gevaren staan in de aflevering vermeld. Maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Let dus altijd goed op, met name voor stopcontacten (bij natte proeven) en brandbare spulletjes of licht ontvlambare kleding (bij proeven met vuur). En wanneer er bij proeven iets in de lucht of door de gang schiet, zorg dat er niet per ongeluk een huisgenoot door de vuurlinie komt lopen.

Kort samengevat: gebruik je gezond verstand wanneer je een proefje nadoet. Zorg dat je van tevoren weet wat je gaat doen, en bestudeer eerst de filmpjes om het effect in te kunnen schatten.

Voor al deze proeven geldt, dat nadoen geheel voor eigen risico is. De Universiteitskrant en Science LinX aanvaarden geen aansprakelijkheid voor brand, verwonding of andere schade die voortvloeit uit het nadoen van de proefjes.

Science LinX onderhoudt deze website en besteedt veel aandacht aan de betrouwbaarheid, juistheid en volledigheid van de informatie. Als er toch onjuistheden in staan, dan zijn Science LinX en de betrokken toeleveranciers niet aansprakelijk voor schade en problemen als gevolg hiervan.

Eindredactie Science LinX
sciencelinx rug.nl

Laatst gewijzigd:12 april 2021 13:13