Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Pre University Students Science support desk

Strijd met je brein!

Een spel dat je kunt winnen door je brein te ontspannen, MindBall! In de tentoonstelling van Science LinX staat hier een opstelling van. De banden die je om je hoofd plaatst, meten je hersengolven. De alfa- en thètagolven die in intensiteit toenemen als je je ontspant, mediteert of dagdroomt, laten de bal naar je tegenstander toe bewegen.

Als je een spel speelt, zal je al gauw ontdekken dat je je lichaam niet moet bewegen als je wilt winnen. Ook kom je misschien op strategieën waarmee je de meeste kans op winst hebt. Zijn er ook andere factoren die belangrijk zijn? Presteer je bijvoorbeeld beter als je goed of juist niet goed hebt geslapen? Wat doet een kop koffie of een energiedrankje met je winkans? En baart oefening kunst? Met behulp van de MindBall-opstelling kun je dit soort vragen beantwoorden of nog leuker: je eigen hypotheses toetsen!

Voor hulp met je onderzoeksopzet, theoretische vragen en om een afspraak te maken om de opstelling te gebruiken voor je profielwerkstuk neem je contact op met het Bètasteunpunt. Stel je vraag via dit formulier.

Speel het spel met je hersenen ©Science LinX.
Speel het spel met je hersenen ©Science LinX.

Interessante onderzoeksvragen:

  • Wat is de invloed van caffeïne op je concentratievermogen?
  • Wat is de invloed van bepaalde muziek op je concentratievermogen?
  • Werken ontspanningsoefeningen echt?
  • Word je rustiger als je je in een opgeruimde omgeving bevindt?

Handige links:

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 15:59