Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Visit our exhibitions!

IMAGINARY: pracht & kracht van wiskunde

Reizende tentoonstelling over zichtbare en onzichtbare wiskunde
Wiskunde: verrassend divers, aansprekend mooi en met verbluffende toepassingen! Dat kun je zien op de IMAGINARY tentoonstelling.

Deze tentoonstelling is te zien van 3 april t/m 21 april 2023 (met uitzondering van 8/9/10/15/16 april) in de Bernoulliborg en Energy Academy op de Zernike Campus in Groningen. Deelname is gratis!

Wat is er te zien?

De tentoonstelling omvat talrijke mooie posters waarop je bijzondere wiskundige vormen ziet, een reeks 3D-objecten, puzzelopstellingen en meerdere interactieve apps waar je mee aan de slag kunt gaan via grote touchscreens. Ook Groningse wetenschappers leveren een bijdrage.

Speel met symmetriepatronen, oppervlakken, lichtstralen, origami en muziek. Of maak kennis maken met de basisbegrippen van een AI-systeem. Tijdens het expobezoek krijg je een beter inzicht in het belang en de toepassingen van wiskunde voor onderzoek, simulatie, studie en dagelijks gebruik in de maatschappij.

Download hier de brochure voor meer informatie over de IMAGINARY expositie.

Herwig Hauser kolibri
Tover met de wiskundige app/software SURFER zelf algebraïsche oppervlakken zoals de Kolibrie tevoorschijn!
Auteur: Herwig Hauser

Rondleidingen en workshops

Er zijn gratis rondleidingen voor schoolklassen en andere belangstellenden. Scholieren kunnen, naast het bekijken (en beleven!) van de tentoonstelling, ook actief bezig zijn tijdens een aantal workshops:

  • Cryptologie (geheimschrift)
  • Origami (vouwen)
  • Vliegtuigjes (vouwen)
  • Mozaïek maken
  • Game of life spelen
  • (deze lijst wordt later nog aangevuld)

Aanmelden

Schoolklassen kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier. Je kunt een keuze maken tussen de tijdslots 10h-12h en 13h-15h, maar in overleg zijn andere tijdslots ook mogelijk. Geef je voorkeur, vragen en wensen aan via het formulier.

Meer info

Voor verdere inlichtingen en vragen kun je contact opnemen met R.Luppes rug.nl. Roel Luppes, Faculty of Science & Engineering (RUG), tel: 050-3633938.

Kinderen rondom een scherm.


IMAGINARY wordt georganiseerd door Platform Wiskunde Nederland in samenwerking met Nederlandse universiteiten en ondersteund door partnerorganisaties.
Deze editie is mede mogelijk gemaakt door Science LinX, het science center van de Faculty of Science & Engineering. Kijk voor meer informatie, impressies, voorbeelden en lesmateriaal op de
landelijke IMAGINARY website .

Laatst gewijzigd:03 april 2023 12:58