Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
Rudolf Agricola School Nieuws & Evenementen

P(land)t-expeditie, 12–13 juni 2025: Leiderschapsontwikkeling geïnspireerd door de natuur

24 juni 2025
P(land)t-expeditie, 12–13 juni 2025.

De Rudolf Agricola School werkt samen met de University of Groningen Business School aan de opzet van een wandelroute waarbij het water wordt gevolgd vanaf het Fochteloërveen tot aan Schiermonnikoog. Tijdens deze wandelroute staat vertragen, verwonderen en verbinden met de natuur en met elkaar centraal. Daarnaast worden er kunstprojecten, leiderschaps trainingen en lezingen voorbereid die tijdens de route aan bod komen. 

Op 12 & 13 juni 2025 hebben we een pilot georganiseerd waarbij een groep deelnemers aan het S3ORTED project een retraite heeft gehouden aan het Leekstermeer. S3ORTED is een ambitieus project dat zich richt op het versterken van de circulaire textielwaardeketen in Noord-Nederland.

In deze tweedaagse retreat werd leiderschap in relatie tot ecologie, systeemdenken en regeneratie verkend. Theorie, praktijkvoorbeelden en ervaringsgerichte opdrachten wisselden elkaar af, met ruimte voor reflectie, dialoog en het delen van persoonlijke inzichten    

In het stille landschap tussen Drenthe en Groningen werd ruimte gevonden voor vertraging, verdieping en echte ontmoeting, met elkaar, met de natuur en met ons eigen leiderschap. 

Samen met lokale kunstenaars en wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de Rudolf Agricola School een programma ontwikkeld dat hoofd, hart en handen verbindt. We combineren kennis uit regeneratief leiderschap, ecologische systemen en toekomstdenken met de kracht van wandelen, zintuiglijke ervaringen en vertragen in het veld. Leiderschap vandaag vraagt niet alleen om strategie, maar ook om verbeelding, verbondenheid en een stevige innerlijke basis.

Natuurlijke ecosystemen vormen een krachtige inspiratiebron voor organisatie- en leiderschapsvraagstukken: hoe samenwerken, aanpassen en transformeren we in complexe omgevingen? De natuur fungeert hier als gids voor een nieuwe kijk op leiderschap.

Natuurlijke ecosystemen kunnen ons veel leren over balans, samenwerking , aanpassing en innovatie in hedendaagse bedrijfskundige ecosystemen. Door ons tijdelijk onder te dompelen in het ritme en de logica van het landschap, gebruiken we de natuur als spiegel én inspiratiebron om tot diepgaande leiderschapsontwikkeling en systemische inzichten te komen. 

Laatst gewijzigd:24 juni 2025 13:51
View this page in: English

Meer nieuws