Skip to ContentSkip to Navigation
Research Pediatrics
University Medical Center Groningen

Geboortegewicht ijlt lang na: Eline M. van der Beek

19 september 2019
vroeg
vroeg

Eén op de tien kinderen komt te zwaar op de wereld, maar ook één op de tien te licht. Zij vormen een min of meer vergeten populatie. Vroege interventies zijn belangrijk om een te langzame of te snelle groei bij te sturen. Verschillen in de groei tijdens de eerste 1000 dagen kunnen namelijk grote gevolgen hebben voor de latere gezondheid.

Lees het artikel van Eline M. van der Beek (Thema GROEI)  in VROEG : pdf

of in : https://www.vakbladvroeg.nl/

Laatst gewijzigd:19 september 2019 12:45

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.