Skip to ContentSkip to Navigation
Research Pathology Medical Biology
University Medical Center Groningen

News

Maart 2014

Congrats to Dr. Jill Moser and Piotr Kowalski who won the DEBS respectively MiVAB 'best oral presentation' award at the Dutch Cardiovascular Conference 2014 in Ermelo

Jill Moser and Piotr Kowalski
Jill Moser and Piotr Kowalski

November 2011

Intensivist Matijs van Meurs wint prijs met proefschrift

30-11-2011

Matijs van Meurs, anesthesioloog-intensivist binnen de Intensive Care voor Volwassenen (ICV), heeft op woensdag 16 november de wetenschapsprijs voor het beste proefschrift over het academisch jaar 2011 van de sectie Intensive Care van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie ontvangen. Het proefschrift, "the endothelial cell in shock", waar Matijs op 1 juni 2011 op promoveerde, beschrijft studies naar het endotheel gedrag in modellen van kritisch zieke patienten.

Matijs deelt de prijs met Paul Elbers, intensivist in het OLVG in Amsterdam. De wetenschapsprijs van 1000 euro zal Matijs inzetten voor zijn onderzoek in het SHOCK project van de ICV, de medische biologie en de Anesthesiologie van het UMCG.

November 2011

Elise Langenkamp wint Van Swinderenprijs

21-11-2011

Het Koninklijk Natuurkundig Genootschap (KNG) kent aan Elise Langenkamp de Van Swinderenprijs 2011 toe. Ze krijgt de prijs voor de Nederlandse samenvatting van haar proefschrift “Molecular characterization of tumor vascular phenotype and pharmacology of antiangiogenic therapy”. De prijs die wordt uitgereikt op 20 december, bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 2250 euro.

Langenkamp studeerde Medical and Pharmaceutical Drug Innovation aan de RUG en verrichtte haar onderzoek bij de afdeling Pathologie & Medische Biologie van het UMCG en de onderzoeksschool GUIDE.
De KNG kent de Van Swinderenprijs jaarlijks toe aan de beste samenvatting van een proefschrift afkomstig van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen of de Faculteit der Medische Wetenschappen van de RUG. Als criterium geldt dat de samenvatting enerzijds een juist beeld geeft van de inhoud van het proefschrift en anderzijds voor niet-deskundigen begrijpelijk is.


Surf naar het persbericht over het proefschrift.

September 5th 2011

Medical Biology Kick off Academic year 2011 by Ingrid Molema

Presentation

October 6th 2010:

A new presentation (literature review) on a hot topic in current research has been added to this website:

"Understanding by Building - From customized cell signalling circuits to novel therapies", by Eliane Popa (October 5th, 2010)

The presentation is available in pdf-format, and can be found on this page ...

May 25th 2009:

A presentation (literature review) on a hot topic in current research has been added to this website:

"Challenging the concept - part I: how angiogenesis inhibition can fail as a therapeutic modality for cancer", by Ingrid Molema (May 12th, 2009)

The presentation is available in pdf-format, and can be found on this page ...

Last modified:03 June 2014 3.18 p.m.