Skip to ContentSkip to Navigation
Research The Groningen Research Institute for the Study of Culture (ICOG) Research Research centres Research Centre for the Study of Democratic Cultures and Politics Events & Colloquium

Book presentation "Mijn meningen zijn feiten, de wording van Thierry Baudet" by HARM EDE BOTJE and MISCHA COHEN

When:Th 07-10-2021 16:00 - 17:30
Where:Heymanszaal, Academy building

This event will be Dutch-spoken.

Boekpresentatie 'Mijn meningen zijn feiten, de wording van Thierry Baudet', met Harm Ede Botje & Mischa Cohen. Met korte inleiding van Gerrit Voerman & Léonie de Jonge.

Eind 2020 verscheen ‘Mijn meningen zijn feiten, de wording van Thierry Baudet’ van Harm Ede Botje en Mischa Cohen. In vervolg daarop schreven de auteurs een reeks verhalen in Het Parool. Die artikelen vormden de directe aanleiding voor een breuk tussen Baudet en veel van zijn getrouwen. Een uittocht van gekozen volksvertegenwoordigers uit Forum voor Democratie volgde. Een jaar later willen we samen terugkijken op die hectische periode. Wat waren de oorzaken van de implosie van de partij die na 20 maart 2019 heel even de grootste van Nederland was? Wat was de aantrekkingskracht van de door schandalen geplaagde partij, die groeide van twee naar acht zetels in de Tweede Kamer? Hoe moeten we het gedachtegoed van Thierry Baudet kwalificeren? En hoe kunnen we de opkomst van Baudet en Forum plaatsen in internationaal perspectief?

Organisatie: Sustainable Society (Democracy & Governance) in samenwerking met het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP)

Registration is mandatory.