Associate Professor Sanderine Nonhebel was bij het Nationale Protein Debat

De Nederlandse overheid streeft naar een verschuiving in het Nederlandse consumptiepatroon naar meer plantaardige eiwitten, vanwege de volksgezondheid en het milieu.
Drie gastcolumnisten trapten af: Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Sanderine Nonhebel (RUG) en Thea Smit (Vion ) deelden vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, vakgebied en expertise hun visie op de eiwitbalans. Volgens Feunekes moeten Nederlanders hun porties vlees terugbrengen van 38 naar 25 kg per hoofd van de bevolking. Ook pleitte ze voor meer verse en minder bewerkte producten op het bord.
Universitair hoofddocent Sanderine Nonhebel van de RUG liet de gasten in het COV Meat Café weten dat de stikstofcrisis nog maar het begin is. De vee- en vleessector staan de komende tien jaar voor grotere uitdagingen: de kwaliteit van het oppervlaktewater, de bodemdaling in veenweidegebieden en de uitstoot van broeikasgassen. Nonhebel moedigt de sectoren aan om deze problemen proactief aan te pakken. De overheid heeft immers de gewoonte om pas op het laatste moment in te grijpen en dan paniekvoetbal te spelen ten koste van veel bedrijven. Lees het artikel
Afbeelding: het Nationale Proteine Debat

Laatst gewijzigd: | 02 maart 2023 11:18 |
Meer nieuws
-
04 juli 2025
RUG reikt verschillende prijzen uit tijdens Ceremony of Merits
De RUG heeft verschillende prijzen uitgereikt aan excellente onderzoekers en studenten tijdens de Ceremony of Merits op 4 juli 2025.
-
02 juli 2025
Relinde Weil herbenoemd als lid van Raad van Toezicht RUG
Het heeft de Minister behaagd Relinde Weil te benoemen voor een tweede termijn als lid van de Raad van Toezicht RUG.