Skip to ContentSkip to Navigation
ResearchArctic Centre

Filmpje Marjolein Admiraal voor Klokhuis prijs

19 september 2019

Elk jaar organiseert televisieprogramma Het Klokhuis een wetenschapsprijs voor universiteiten en hogescholen. De RUG heeft dit jaar vier onderzoeken ingezonden die aansprekend zijn voor kinderen. Eén van die onderzoekers is Arctisch Centrum medewerker Marjolein Admiraal.

Marjolein Admiraal is archeoloog en onderzoekt wat mensen 2000 jaar geleden in Alaska aten. Met een nieuwe techniek onderzoekt ze de vetten die destijds in de aardewerken kookpotten zijn getrokken. Zo ontdekte ze resten van bijvoorbeeld vis, walvissen, walrussen en zeehonden.

Bekijk haar filmpje.

Laatst gewijzigd:19 september 2019 10:19

Meer nieuws

 • 02 december 2019

  Podcast ‘In de Wetenschap’ met Caspar van den Berg

  In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en academisch...

 • 28 november 2019

  Edelherten reageren amper op wolvenurine in Nederland en Polen

  Grote carnivoren zoals wolven keren langzamerhand terug naar West-Europa, waaronder Nederland. Edelherten hebben hier ruim een eeuw in afwezigheid van wolven geleefd. De geur van wolvenurine maakt hen hierdoor niet waakzamer, laten onderzoekers van...

 • 28 november 2019

  Accreditatie voor studentenvereniging Vindicat

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen (HG) nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om studentenvereniging Vindicat atque Polit weer te accrediteren.