Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Publieksacademie

Publieksacademie lezing 'Coronawetgeving: het recht in tijden van nood, hoe zit het precies' 18 februari 2021

Wanneer:do 18-02-2021 19:30 - 20:45
Waar:Online
coronawetgeving

Het recht in tijden van nood: hoe zit het precies?

1,5 meter afstand, verplichte mondkapjes en ‘s avonds niet naar buiten. Corona heeft ons leven het afgelopen jaar drastisch veranderd. De Publieksacademie voor de Rechtspraak gaat deze keer over coronawetgeving.

Hoe zit het precies met het recht in tijden van nood? Noodrechtspecialist Adriaan Wierenga, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, legt het uit. Officier van Justitie Pieter van Rest vertelt over de handhaving van de maatregelen.

U kunt zelf meedoen aan de uitzending. Stuur vooraf uw vragen aan de gasten naar publieksacademie@dvhn.nl. Ook tijdens de uitzending kunt u vragen stellen via de mail of op de Facebookpagina van DvhN.

Live online

Deze aflevering van de publieksacademie is in verband met de coronamaatregelen voor iedereen thuis live te volgen op dvhn.nl. Aansluitend is de uitzending ook terug te kijken.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak

Met laagdrempelige lezingen komt de Publieksacademie voor de Rechtspraak tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.