About usFaculty of LawResearchCentres of ExpertiseGroningen Centre of Energy Law and SustainabilityNews

Lea Diestelmeier ontvangt ‘Request-a-copy’-award
Geplaatst op:14 november 2019

Drie RUG-onderzoekers hebben de allereerste ‘Request-a-copy’-award in ontvangst genomen. Zij kregen deze prijs omdat hun wetenschappelijke publicaties tot de meest aangevraagde behoren van de RUG onderzoeksdatabase, via de Request-a-copy-functie.

Xuejun Zhao is awarded the Best Future International Lawyer Award for her outstanding academic prowess
Geplaatst op:01 oktober 2019

Xuejun Zhao’s essay delves specifically into SDG 13: Climate Action, where the current trend of climate litigation is analyzed. Her essay explores the feasibility of climate litigation, and considers the existing domestic cases, as well as the possibility of turning to the international realm

Edwin Woerdman: 'Moet de overheid stikstof-emissierechten veilen? Of gratis weggeven?'
Geplaatst op:19 september 2019

De varkenshouders komen met een nieuwe oplossing om uit de stikstofimpasse te komen. Ze willen dat het recht om stikstof uit te stoten vrij verhandelbaar wordt op de markt. Kortom, kabinet, introduceer verhandelbare stikstofrechten.

Martha Roggenkamp Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw
Geplaatst op:26 april 2019

Prof. mr. dr. Martha Roggenkamp is op 26 april koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'
Geplaatst op:15 april 2019

De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.

Edwin Woerdman: 'Nederlandse CO2-heffing is slecht idee'
Geplaatst op:12 april 2019

Schadelijke uitstoot beprijzen is prima om emissies te beperken. Maar een Nederlandse heffing ondergraaft het Europese systeem, stelt expert Edwin Woerdman in een interview in de NRC.

Edwin Woerdman: 'CO2-heffing voor industrie is paniekvoetbal'
Geplaatst op:08 april 2019

Een nationale CO2-heffing bovenop het Europese emissiehandelssysteem maakt het realiseren van uitstootreducties voor de samenleving onnodig duur. Het kunstmatig verhogen van de CO2-prijs negeert bovendien de razendsnel dalende kosten van CO2-vrije energietechnologie.

LLM Energy and Climate Law Students Went To Brussels
Geplaatst op:22 maart 2019

On 18-19 March 2019 students of the LLM Energy and Climate Law visited Brussels under the supervision of Dr Ruven Fleming and Lea Diestelmeier.

Workshop 8 Sustainable Development Goals: Renewable Energy in the SDGs: Barriers, Opportunities, Interaction
Geplaatst op:07 maart 2019

On Thursday 28 February 2019, the inter-departmental research programme on energy and sustainability organised a workshop on the Sustainable Development Goals and renewable energy.

printView this page in: English