Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Onderzoeker en studenten rechtsgeleerdheid genomineerd voor Ben Feringa Impact Award

19 mei 2022

Op 24 mei wordt voor de tweede keer de Ben Feringa Impact Award uitgereikt. De Award is in het leven geroepen om onderzoeksprojecten met aantoonbare maatschappelijke impact te onderscheiden en heeft dit jaar plaats in het Forum.

De ingezonden onderzoeksprojecten zijn afgelopen periode beoordeeld door een zeskoppige jury onder leiding van Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning Provincie Drenthe. De inzendingen zijn beoordeeld op drie criteria: Impact, samenwerking met niet-universitaire partners en de kwaliteit van de wetenschappelijke output van het project.

Genomineerd

In de categorie ‘onderzoekers’ is van onze faculteit Michelle Bruijn genomineerd voor haar onderzoeksproject ‘The Administrative War on Drugs’. Het project ‘The drug drone, an overview of the powers and their limitations on detecting synthetic drug and hemp by using drones’ van Annechien Vieregge, Femke Leegstra, Anne Spijkstra en Jurjen van der Wiel is genomineerd in de categorie 'studenten'.

Uitreiking

De Ben Feringa Impact Award wordt op 24 mei uitgereikt in het Groninger Forum, door Marie-José van Tol, Adjunct Hoogleraar Stemming en Cognitie en tevens jurylid van de Ben Feringa Impact Award. De winnende onderzoeker ontvangt een cheque ter waarde van 5.000 euro te besteden aan verdere kennisbenutting. Het winnende onderzoeksproject van de studenten wordt beloond met een cheque ter waarde van 2.500 euro.

Lees hier wie de andere genomineerden zijn.

Laatst gewijzigd:19 mei 2022 15:17

Meer nieuws