Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Charlotte Pavillon benoemd tot lid Commissie van Beroep Kifid

28 maart 2022
Prof. mr. dr. Charlotte Pavillon

Per 1 april 2022 is prof. mr. dr. Charlotte Pavillon door het bestuur van Kifid benoemd tot lid van de Commissie van Beroep. Pavillon is deskundige op het gebied van consumentenrecht. Zij is hoogleraar privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is ze rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Nederland. Kifid is het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening voor consumenten en kleinzakelijke ondernemers en zzp'ers. Zij kunnen bij Kifid terecht met klachten over een financieel product of financiele dienst, bijvoorbeeld een verzekering, hypotheek, betaaldienst of zakelijk krediet. Kifid behandelt ook klachten over kredietregistraties bij BKR.

Wanner Los, voorzitter van de Commissie van Beroep, is blij met haar benoeming: “Charlotte Pavillon is een aanwinst voor de Commissie van Beroep vanwege haar deskundigheid op het gebied van het consumentenrecht en in het bijzonder het toetsen van algemene voorwaarden. Ze heeft ook ruime ervaring met rechtspraak. Daarmee kan zij bijdragen aan de toegankelijke, deskundige en onafhankelijke klachtbehandeling, waar Kifid voor staat. We kijken zeer uit naar de samenwerking met Charlotte.”

Commissie van Beroep

De Commissie van Beroep oordeelt over het bezwaar van consumenten, ondernemers en financiële dienstverleners tegen uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid. De functie lid van de Commissie van Beroep is een nevenfunctie. Professor Pavillon heeft ook andere nevenfuncties. Zij is onder meer hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en handelspraktijken en geeft postacademisch onderwijs, onder andere binnen de rechtspraak.

Lees hier meer over de Commissie van Beroep.

(Bron: KiFiD)


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:28 maart 2022 15:29

Meer nieuws