Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Mark Wissink nieuwe plaatsvervangend procureur-generaal bij de Hoge Raad

22 maart 2021

Mark Wissink is voorgedragen voor benoeming tot plaatsvervangend procureur-generaal bij de Hoge Raad per 1 mei van dit jaar. Hij volgt Frans Langemeijer op die met ingang van die datum stopt.

Mark Wissink is sinds 2010 advocaat-generaal van het parket bij de Hoge Raad, in de sectie civiel recht. Daarnaast is hij hoogleraar privaatrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen.

De procureur-generaal bij de Hoge Raad is een onafhankelijk en zelfstandig instituut binnen de rechterlijke organisatie dat los staat van het rechtscollege de Hoge Raad. De procureur-generaal en zijn plaatsvervanger geven leiding aan het parket bij de Hoge Raad waar de advocaten-generaal werkzaam zijn. De belangrijkste taak van de leden van het parket is het geven van juridische adviezen aan de Hoge Raad, zogenoemde conclusies.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:17 juli 2023 11:32

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.