Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Mark Wissink nieuwe plaatsvervangend procureur-generaal bij de Hoge Raad

22 maart 2021
Prof. mr. dr. M.H. (Mark) Wissink
Prof. mr. dr. M.H. (Mark) Wissink

Mark Wissink is voorgedragen voor benoeming tot plaatsvervangend procureur-generaal bij de Hoge Raad per 1 mei van dit jaar. Hij volgt Frans Langemeijer op die met ingang van die datum stopt.

Mark Wissink is sinds 2010 advocaat-generaal van het parket bij de Hoge Raad, in de sectie civiel recht. Daarnaast is hij hoogleraar privaatrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen.

De procureur-generaal bij de Hoge Raad is een onafhankelijk en zelfstandig instituut binnen de rechterlijke organisatie dat los staat van het rechtscollege de Hoge Raad. De procureur-generaal en zijn plaatsvervanger geven leiding aan het parket bij de Hoge Raad waar de advocaten-generaal werkzaam zijn. De belangrijkste taak van de leden van het parket is het geven van juridische adviezen aan de Hoge Raad, zogenoemde conclusies.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:22 maart 2021 10:19

Meer nieuws

 • 21 maart 2023

  Ventiel voor onze verstopte rechtspraak

  Het Nederlandse juridische systeem lijdt aan een infarct. Rechtszaken stapelen zich op en slepen zich voort. Al bijna twee decennia lang onderzoekt én bepleit Laura Peters de invoering van procesafspraken in Nederland als ‘bypass’.

 • 01 februari 2023

  'Nederland is toe aan een nieuw stelsel van inkomensbescherming'

  Uit onderzoek, verricht door onderzoekers van de Faculteit Rechtsgeleerdheid en gefinancierd door Instituut GAK, volgt dat de universele benadering, berustend op gelijkwaardige bescherming op toereikend niveau voor alle leden van de samenleving,...

 • 29 november 2022

  Europese subsidie voor onderzoek naar informele economieën

  Dr. Francesco Giumelli, universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties van de Faculteit der Letteren, en mr. dr. Pim Geelhoed, universitair hoofddocent Straf- en strafprocesrecht van de Faculteit...