Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Actueel Agenda Congressen, symposia, lezingen Archief 17e Letselschadecongres

17e Letselschadecongres - Aansprakelijkheid en verkeer: een blik op de weg

Wanneer:ma 07-10-2024 10:30 - 16:15
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Academiegebouw
Academiegebouw


Op 7 oktober 2024 vindt het 17e Groningse Letselschadecongres plaats. Het thema dit jaar is 'Aansprakelijkheid en verkeer: een blik op de weg'.

In de personenschadepraktijk neemt het aantal zaken dat op een of andere manier verband houdt met aansprakelijkheid in en rondom het verkeer een prominente plaats in. Zowel in de procespraktijk als in de buitengerechtelijke schaderegeling.

Op het 17e Gronings Letselschadecongres op 7 oktober 2024 komen diverse juridische en praktische onderwerpen aan bod die op een of andere wijze verband houden met aansprakelijkheid in en rondom het verkeer. Vijf toonaangevende sprekers uit de wetenschap, advocatuur en rechterlijke macht zullen hun blik werpen op onder andere (nationale en internationale) regelgeving en jurisprudentie op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht in het verkeer, de weginrichting, WAM-richtlijnen en nieuwe vervoersmiddelen zoals elektrisch aangedreven auto's en fietsen. Traditioneel wordt de dag afgesloten met de blik van een rechter op het thema 'Aansprakelijkheid en het verkeer: een blik op de weg!'

NOvA logo 4 punten

Deelnemersbijdrage

Voor uw deelname aan dit congres vragen we u een bijdrage van € 250 (vrijgesteld van BTW). Hiervoor ontvangt u toegang tot het congres en de na het congres te verschijnen congresbundel. Voor uw deelname aan het congres ontvangt u maximaal 4 NOvA-, Nivre- of andere PO-punten. Voor studenten is de toegang € 45 (zonder toezending van de na het congres te verschijnen congresbundel). Studenten kan gevraagd worden om bij toegang van het congres hun collegekaart te tonen.