Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs Calendar Conferences, symposiums, lectures Archive IVO-congres 2022

IVO Najaarscongres 2022

Vanaf:vr 18-11-2022
Tot en met:za 19-11-2022
Waar:Pathe Groningen, Zuiderdiep 78, Groningen
welkom congres

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november 2022 organiseerde het Instituut voor Ondernemingsrecht weer zijn tweejaarlijkse congres. Thema van het congres was de rol en betekenis van open normen in het ondernemingsrecht, zoals de redelijkheid en billijkheid. Het thema werd uitgediept in verschillende deelterreinen van het ondernemingsrecht.

Het congres begon met een algemene beschouwing over het thema door Vino Timmerman, gevolgd door bijdragen van Branda Katan over open normen bij toerekening van kennis aan rechtspersonen, Sven Dumoulin over open normen en beursvennootschappen, Kitty Lieverse over open normen in het financiële recht en Frans Overkleeft over open normen bij commerciële contracten, in het bijzonder overnamecontracten. De eerste congresdag werd afgesloten met het traditionele diner in de Groningse Martinikerk.

Het programma op zaterdag 19 november omvatte bijdragen van Hylda Boschma over open normen in het personenvennootschapsrecht, Loes Lennarts over open normen in het BV-recht, Boris Kraaipoel over open normen en de cassatieadvocaat en Aernout Vink over open normen en de OK. Het congres werd afgesloten met een discussieronde.