Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs Calendar Conferences, symposiums, lectures Archive IVO-congres 2022

IVO Najaarscongres 2022

Vanaf:vr 18-11-2022
Tot en met:za 19-11-2022
Waar:Pathe Groningen, Zuiderdiep 78, Groningen
welkom congres

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november 2022 organiseert het Instituut voor Ondernemingsrecht weer zijn tweejaarlijkse congres. Thema van het congres is de rol en betekenis van open normen in het ondernemingsrecht, zoals de redelijkheid en billijkheid. Het thema wordt uitgediept in verschillende deelterreinen van het ondernemingsrecht. U bent van harte uitgenodigd aan dit congres deel te nemen.

Het congres vangt aan op vrijdagmiddag 18 november om 14:00 uur  met een algemene beschouwing over het thema door Vino Timmerman, gevolgd door bijdragen van Branda Katan over open normen bij toerekening van kennis aan rechtspersonen, Sven Dumoulin over open normen en beursvennootschappen, Kitty Lieverse over open normen in het financiële recht en Frans Overkleeft over open normen bij commerciële contracten, in het bijzonder overnamecontracten. Er is ruime gelegenheid voor discussie. De eerste congresdag wordt afgesloten met het traditionele diner in de Groningse binnenstad, dit keer in de Martinikerk.

Het programma op zaterdag 19 november is van 09.30 tot ca. 12.45 uur, met bijdragen van Hylda Boschma over open normen in het personenvennootschapsrecht, Loes Lennarts over open normen in het BV-recht, Boris Kraaipoel over open normen en de cassatieadvocaat en Aernout Vink over open normen en de OK. Het congres wordt afgesloten met een discussieronde.

Deelname aan het congres kost 495 euro, inclusief diner, lunchpakket en congresbundel.