Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Religion, Culture and Society Calendar

Open Dag Theologie

Wanneer:za 12-04-2025
Waar:Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij (Oude Boteringestraat 38, Groningen)

Ben jij nieuwsgierig naar wat geloven vandaag de dag voor mensen betekent, en heeft betekend in het verleden? En heb je een brede interesse, bijvoorbeeld in geschiedenis, sociologie, psychologie, filosofie, antropologie, taal en kunst? Bij de studie Theologie krijg je het allemaal! Wil jij hier meer over weten? Kom dan naar onze Open Dag!

Welkom op onze Open Dag!
Welkom op onze Open Dag!

In de opleiding Theologie bestudeer je het christendom, evenals het jodendom en de islam vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken. Je analyseert en interpreteert religieuze teksten en andere historische bronnen van het geloof in hun oorspronkelijke taal. Je bestudeert de politieke, sociale en culturele context waarin wereldreligies zijn ontstaan, en de wijze waarop deze de huidige wereld hebben vormgegeven.

Daarnaast leer jij je kritisch te verhouden tot grote maatschappelijke uitdagingen waar we in de 21e eeuw voor staan. Zoals de impact van klimaatverandering. Of wetenschappelijke ontwikkelingen in genetische manipulatie en kunstmatige intelligentie. Waar begint menselijk leven, en waar eindigt het? Theologie is altijd een belangrijk kader geweest van waaruit mensen over ethische vragen hebben nagedacht, ook nu. Binnen de opleiding Theologie leer jij je verhouden tot deze grote maatschappelijke thema's. Met kennis, inzicht en expertise.

Open Dag

Tijdens de voorlichtingsronde vertelt de studieadviseur Kees van den Ende je graag meer over de inhoud en opbouw van de opleiding Theologie, en onze samenwerking met de Protestantse Theologische Universiteit. Daarnaast krijg je tijdens dit uur een proefcollege van prof. Mladen Popović (hoogleraar Oude Testament en Jodendom), zodat je alvast ervaart hoe het is om hier te studeren. En mocht je na afloop nog tijd over hebben, dan laten onze studenten je graag nog ons prachtige historische gebouw zien, de voormalige rechtbank van Groningen. Kortom: studieadviseurs, docenten en studenten zijn aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden.

Rondetijden

10.00 - 11.00 uur

Theologie

12.00 - 13.00 uur

Theologie

Meer informatie over Theologie

College op de faculteit
College op de faculteit