Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Religion, Culture and Society Calendar

Open Dag Theologie

Wanneer:vr 10-11-2023
Waar:Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij (Oude Boteringestraat 38, Groningen)
De faculteit
De faculteit

Ben je geïnteresseerd in sociologie, psychologie, filosofie, antropologie, taal, geschiedenis en/of kunst? Bij de studie Theologie krijg je het allemaal! Meer weten? Kom dan naar onze bachelor open dag!

In de opleiding Theologie bestudeer je het christendom, evenals het jodendom en de islam vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken: (kunst)geschiedenis, filosofie, psychologie, sociologie en taalkunde. Je kijkt naar hoe mensen reflecteren op hun geloof en hoe zij proberen God te begrijpen en bereiken, bijvoorbeeld via heilige geschriften, rituelen en kunst. Je gaat je verdiepen in de ontstaansgeschiedenis van deze religies en de wijze waarop zij, in onderlinge samenhang en interactie, de huidige wereld hebben vormgegeven.

Open Dag

Tijdens de voorlichtingsronde krijg je informatie over de inhoud en opbouw van de opleiding Theologie. Daarnaast volg je tijdens dit uur een proefcollege van dr. Arjen Bakker (docent Oude Testament) zodat je alvast ervaart hoe het is om Theologie te studeren. Uiteraard geven onze studenten ook graag een rondleiding door ons prachtige historische gebouw. Ook onze studieadviseurs zijn aanwezig en kunnen je helpen met het kiezen van een studie die het beste bij jou past.

Rondetijden

10.00 - 11.00 uur

Theologie

12.00 - 13.00 uur

Theologie

Meer informatie:

Website Theologie

Brochure Theologie

College op de faculteit
College op de faculteit