Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

De Rijksuniversiteit Groningen biedt 3 Oekraïense onderzoekers de kans hun onderzoek voort te zetten in Groningen

15 mei 2023

Recent zijn de uitslagen bekend gemaakt van het Europese MSCA4UKRIANE programma. 124 Oekraïense onderzoekers krijgen de kans om in een Europees land maximaal 2 jaar hun onderzoek voort te zetten. 7 Voorstellen uit Nederland werden geselecteerd.

De Rijksuniversiteit Groningen diende 3 voorstellen in, waarvan er 2 werden geselecteerd. Gezien de bijzondere omstandigheden heeft de universiteit besloten de derde kandidaat uit eigen middelen te financieren. Daarmee kunnen alle drie onderzoekers hun onderzoek enige tijd voortzetten in een veilige omgeving.

De onderzoekers zullen werken in de Faculty of Science and Engineering, de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en de Faculteit Wijsbegeerte.

Het MSCA4UKRAINE programma wordt uitgevoerd door Scholars at Risk en wordt gefinancierd uit het Horizon Europe programma.

Laatst gewijzigd:15 mei 2023 09:18
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...