Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Caspar van den Berg nieuwe decaan RUG/Campus Fryslân

07 februari 2023
Caspar van den Berg
Caspar van den Berg

Het College van Bestuur van de RUG heeft prof.dr. Caspar van den Berg met ingang van heden benoemd als decaan van RUG/Campus Fryslân, met een omvang van 0,6 fte (drie dagen per week). Van den Berg is hoogleraar Global and Local Governance. Hij volgt prof. dr. Andrej Zwitter op, die per 1 februari jl. na 4,5 jaar als decaan is teruggetreden. Prof. Van den Berg is benoemd voor een interimperiode tot 1 januari 2024.

Sinds 2017 is prof. dr. van den Berg (Angerlo, 1980) hoogleraar Global and Local Governance aan Campus Fryslân. Naast deze functie was hij van 2018 tot 2021 wetenschappelijk directeur van de Graduate School Campus Fryslân.

In 2021 werd hij, naast zijn hoofdaanstelling bij de RUG, voor een dag per week benoemd als bijzonder hoogleraar Transities in de publieke sector aan de Universiteit Leiden. Tot slot is Van den Berg sinds 2022 lid van de Eerste Kamer.

Prof. Van den Berg vormt samen met drs. Piet Bouma het bestuur van de 11e faculteit van de RUG, die in De Beurs in Leeuwarden is gehuisvest.

Caspar van den Berg is ingenomen met zijn benoeming: “De afgelopen jaren heeft de faculteit al een sterke positie opgebouwd met haar onderwijs en onderzoek, in de regio en in de academische wereld. Ik zie het als een prachtige opdracht om sturing te geven aan de volgende fase van de ontwikkeling van deze campus."

Laatst gewijzigd:08 februari 2023 12:13
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    Rijksuniversiteit Groningen ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...