Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Programma European Research Night & Zpannend Zernike in Forum Groningen

12 september 2022

In het weekend van vrijdag 30, zaterdag 1 en zonder 2 oktober is er een interactief programma over Vrouw & Wetenschap met medewerking van de interdisciplinaire Schools van de RUG, waaronder de Rudolph Agricola School for Sustainable Development (Sustainable Society). Het volledige programma vindt u hier

Start op vrijdag 30 september

Het weekend start al op vrijdag 30 september in de Rabozaal van het Forum Groningen met de Nacht van de Wetenschap. Die staat dit jaar in het teken van het thema Vrouw & Wetenschap. Met bijdragen van onder meer Anna Gimbrère, Malvina Nissim, Lise Jans, Devika Partiman, Janka Stoker en Marlene Bakker.

Zaterdag en zondag 1 en 2 oktober

De Nacht van de Wetenschap gaat door in een extra grote editie van Zpannend Zernike, het jaarlijkse gratis wetenschapsfestijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Op zaterdag 1 oktober vind je Zpannend Zernike op verschillende plekken in Stad. Dit jaar wordt ook het Forum Groningen omgetoverd tot een wetenschapspaleis met overal proefjes, uitdagingen, feit of fabelquizjes en toffe wetenschapsvoorstellingen zoals Mad Science! Leuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Interdisciplinaire Schools RUG

Alleen met een inclusieve en interdisciplinaire kijk kunnen we maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering, digitalisering, gezondheid en een eerlijke samenleving effectief aanpakken. Om die ontwikkeling te stimuleren heeft de RUG vier interdisciplinaire Schools opgericht: de Aletta Jacobs School of Public Health, de Wubbo Ockels School of Energy and Climate, de Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI en de Rudolph Agricola School for Sustainable Development. De Europese Nacht van de Onderzoekers is hun eerste gezamenlijke initiatief.

Praktisch

* Europese Nacht van de Onderzoekers - Vrouw & Wetenschap, vrijdag 30 september 2022, 19.00-23.00 uur, Forum Groningen

* Zpannend Zernike: zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 12.00 – 17.00 uur, Forum Groningen. Overzicht van de activiteiten in Forum Groningen

* Gratis kaarten voor 30 september bestellen: De kaarten voor de European Research Night zijn onverwacht snel uitverkocht. Wel kunt u zich hier aanmelden voor de wachtlijst.

Interdisciplinaire Schools RUG

Alleen met een inclusieve en interdisciplinaire kijk kunnen we maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering, digitalisering, gezondheid en een eerlijke samenleving effectief aanpakken. Om die ontwikkeling te stimuleren heeft de RUG vier interdisciplinaire Schools opgericht: de Aletta Jacobs School of Public Health, de Wubbo Ockels School of Energy and Climate, de Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI en de Rudolph Agricola School for Sustainable Development. De Europese Nacht van de Onderzoekers is hun eerste gezamenlijke initiatief.

Landelijke Week van de Wetenschap

De EU Nacht van de Onderzoekers valt samen met het landelijke Weekend van de Wetenschap. Daarom gaat de EU Nacht over in een extra grote editie van Zpannend Zernike, het gratis wetenschapsfestijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd op 1 & 2 oktober. Meer informatie over dat programma vind je hier. De Europese Nacht van de Onderzoekers en Zpannend Zernike zijn mede gefinancierd door de Europese Commissie, onder het Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie programma, grant agreement No 101060416.

De Europese Nacht van de Onderzoekers en Zpannend Zernike zijn mede gefinancierd door de Europese Commissie, onder het Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie programma, grant agreement No 101060416.

Laatst gewijzigd:13 september 2022 11:45

Meer nieuws

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.