Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Geslaagde tweede Roadshow Universiteit van het Noorden

14 september 2022

In november vorig jaar is de Kennisagenda van de Universiteit van het Noorden
gepresenteerd. Om stakeholders kennis te laten maken met de ambities en activiteiten van de Universiteit van het Noorden worden dit jaar drie roadshows door de noordelijke provincies georganiseerd. Na een bezoek aan Greenwise Campus Emmen was het vorige week de beurt aan Campus Groningen.

Binnen de Universiteit van het Noorden willen de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden en Van Hall Larenstein nauwer met elkaar, bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties samenwerken om de belangrijkste veranderopgaven voor Noord-Nederland te laten slagen.

Na een korte introductie van Universiteit van het Noorden stuurgroepvoorzitter Jouke de Vries, stond de middag in teken van de Universiteit van het Noorden icoonprojecten ‘HTRIC’ en ‘Fascinating’. Ton Rademaker, Directeur van HTRIC en Hélder Almeida Santos, Hoofd Biomedical Engineering van het UMCG, namen de aanwezigen mee in de ambities van HTRIC en Jan Sikkema, één van de founders van Fascinating ging dieper in op hoe Fascinating een bijdrage levert aan de toekomst van landbouw. Beide presentaties konden op veel vragen rekenen vanuit het publiek. Gedeputeerde Mirjam Wulfse was aanwezig om haar visie op
samenwerking in het noorden te geven in de afsluitende wrap-up.

De Universiteit van het Noorden introduceerde deze middag ook het Aanjaagfonds wat een dag later, op 8 september werd geopend. Het Aanjaagfonds in een initiatief van de aangesloten kennisinstellingen en bedoeld om de realisatie van de RIS3-doelstellingen de Universiteit van het Noorden doelen uit de Kennisagenda een boost te geven en te versnellen.
Samenwerkingsprojecten die in aanmerking komen voor het fonds, kunnen een aanvraag doen tot en met 23 oktober. Belangrijke voorwaarde is dat er ten minste drie aangesloten kennisinstellingen in het consortium participeren. Woensdag 21 september wordt een speciaal webinar georganiseerd waarin een introductie op het Aanjaagfonds wordt gegeven en vragen kunnen worden gesteld.

Roadshow #3 van de Universiteit van het Noorden staat al gepland. In november wordt er een bezoek gebracht aan Drachten en wordt er kennis gemaakt met het innovatie ecosysteem en de samenwerkingsprojecten aldaar.

Jouke de Vries

Meer weten over de Universiteit van het Noorden of de roadshows? Neem contact op met Gernant Deekens, Secretaris en Bestuursadviseur Universiteit van het Noorden via g.e.deekens@rug.nl

Bezoek ook de website

Laatst gewijzigd:28 maart 2023 11:08
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...