Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Veni-beurs voor dr. Frank Klont

12 april 2022
dr. Frank Klont
dr. Frank Klont

Dr. Frank Klont, recent benoemd tot Assistant Professor bij het Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP), heeft een Veni-subsidie gekregen in de prestigieuze Vernieuwingsimpuls van NWO (domein Toegepaste en Technische Wetenschappen). Hij ontvangt de beurs voor zijn project ‘Moleculair bewijs voor chemische blootstellingen in het dagelijks leven'.

Dagelijks worden we blootgesteld aan talrijke chemicaliën, bijvoorbeeld via onze voeding, onze leefomgeving en de therapieën die we mogelijk ondergaan. Onderzoek naar blootstellingen gebeurt vaak middels vragenlijsten die afhankelijk zijn van onze herinnering aan eerdere blootstellingen. Dit project wil blootstellingen direct, op moleculair niveau meten om zo hun impact op onze gezondheid beter te kunnen bestuderen.

Veni

Veni maakt, samen met Vidi en Vici, onderdeel uit van het NWO-Talentprogramma (voorheen: de Vernieuwingsimpuls). Veni is gericht op excellente onderzoekers die onlangs gepromoveerd zijn. Binnen het Talentprogramma zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek.

Laatst gewijzigd:21 april 2022 10:13
View this page in: English

Meer nieuws