Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

RUG neemt afscheid van beiaardier Auke de Boer

22 december 2021
Auke de Boer speelt samen met zijn opvolger Bob van der Linde. Foto: Gerhard Taatgen
Auke de Boer speelt samen met zijn opvolger Bob van der Linde. Foto: Gerhard Taatgen

Beiaardier Auke de Boer heeft gisteren van drie tot vier uur met een concert afscheid genomen van de RUG en het carillon in het Academiegebouw. 25 jaar lang bespeelde hij dinsdags tussen tien en elf uur het carillon in de Academietoren. Het afscheidsconcert deed hij deels samen met zijn opvolger Bob van der Linde. Na afloop hield rector magnificus Cisca Wijmenga een korte toespraak en overhandigde De Boer zijn afscheidscadeau, de Academieplaquette.

In september nam De Boer vanwege pensionering al afscheid van de gemeente Groningen en het carillon van de Martinitoren en nu dus ook bij de RUG. ‘Ik ben in 1996 aangesteld en kon vanaf toen zelf mijn baan vormgeven. Ik vond het leuk om na te denken over de academische functie van een carillon.’ De Boer voelt zich na al die jaren onderdeel van de RUG-familie.

Lees ook het interview met Auke de Boer.

Laatst gewijzigd:22 december 2021 10:34

Meer nieuws

 • 10 juni 2024

  Om een wolkenkrabber heen zwermen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!