Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

RUG neemt afscheid van beiaardier Auke de Boer

22 december 2021
Auke de Boer speelt samen met zijn opvolger Bob van der Linde. Foto: Gerhard Taatgen
Auke de Boer speelt samen met zijn opvolger Bob van der Linde. Foto: Gerhard Taatgen

Beiaardier Auke de Boer heeft gisteren van drie tot vier uur met een concert afscheid genomen van de RUG en het carillon in het Academiegebouw. 25 jaar lang bespeelde hij dinsdags tussen tien en elf uur het carillon in de Academietoren. Het afscheidsconcert deed hij deels samen met zijn opvolger Bob van der Linde. Na afloop hield rector magnificus Cisca Wijmenga een korte toespraak en overhandigde De Boer zijn afscheidscadeau, de Academieplaquette.

In september nam De Boer vanwege pensionering al afscheid van de gemeente Groningen en het carillon van de Martinitoren en nu dus ook bij de RUG. ‘Ik ben in 1996 aangesteld en kon vanaf toen zelf mijn baan vormgeven. Ik vond het leuk om na te denken over de academische functie van een carillon.’ De Boer voelt zich na al die jaren onderdeel van de RUG-familie.

Lees ook het interview met Auke de Boer.

Laatst gewijzigd:22 december 2021 10:34

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...