Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Welkom

02 september 2021

Het nieuwe academisch jaar is begonnen, een jaar dat begint met blijdschap én onzekerheid. We zijn erg blij dat we alle studenten en een deel van de collega’s weer op de universiteit kunnen ontmoeten! We hadden gehoopt dat dit voor iedereen zou gelden en hopen dat dit binnenkort weer kan. De mogelijkheid om samen te komen maakt werken en studeren veel leuker.

Laten we er samen voor zorgen dat het onderwijs op een veilige manier open kan blijven en er een goed collegejaar van maken!

Hartelijke groeten,

Jouke de Vries, Cisca Wijmenga en Hans Biemans
College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen

Kijk voor de laatste stand van zaken rondom de maatregelen in de gebouwen op: www.rug.nl/corona

Kom je in Groningen studeren? Laat je vaccineren!

Ga je studeren? Laat je vaccineren!

De komende tijd kun je je eenvoudig en zonder afspraak laten vaccineren op diverse locaties in Groningen en Leeuwarden.

Twee keer per week zelftesten

We roepen alle studenten en medewerkers op zich twee keer per week te testen. Zo kunnen we besmettingen eerder opsporen en dragen we het virus minder snel ongemerkt over op anderen.
Vraag je gratis zelftesten aan via www.zelftestonderwijs.nl

Rijksuniversiteit Groningen, Instagram
Rijksuniversiteit Groningen op Instagram

#happyingroningen

Misschien was het je al opgevallen: de eens zo lege stad bruist nu van de vlaggen, spandoeken en tijdelijke straatkunst. In samenwerking met de Hanzehogeschool, Noorderpoort, het Alfa-college en de gemeente Groningen verwelkomen we alle studenten en medewerkers in Groningen, we zijn blij dat je er (weer) bent!

Winactie

Ben jij een mbo, hbo of wo student en wil jij een Groningen trui en thermo beker winnen? Zet jezelf dan uiterlijk 24 september bij een van de selfiespots op de foto, post deze op je social kanaal, voeg #happyingroningen toe en tag de RUG.

www.groningen.nl/welkom

Blij om je te zien
Laatst gewijzigd:14 september 2023 13:55
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...