Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Meld je aan voor de CurioUs meetactie

01 september 2021

Spinnen lenen zich goed voor onderzoek naar evolutionaire aanpassing van dieren aan de stad. CurioUs organiseert daarom een spinnen-meetactie, waar iedereen aan mee kan doen.

CurioUs, een initiatief van Science LinX, Forum Groningen en de Aletta Jacobs School of Public Health, sluit met deze vijfde meetactie aan bij het onderzoek van Martine Maan die verschillen tussen kruisspinnen en hun web in stedelijke gebieden in Noord-Nederland wil vergelijken met die van het platteland. De uitkomsten van de meetactie worden aan het einde van de meetperiode verzameld en in kaart gebracht door de onderzoekers. De uitkomsten worden ook zichtbaar gemaakt op de CurioUs-kaart.

CurioUs Meetactie
CurioUs Meetactie

Wil je meedoen?

Spinnen lenen zich goed voor onderzoek naar evolutionaire aanpassing van dieren aan de stad. Ze zijn goed zichtbaar en zitten min of meer stil. Heb je altijd eens spinnen met meer aandacht willen bekijken? Grijp dan jouw kans en meld je aan. Je krijgt een kleurenkaart toegestuurd en informatie over de app waarmee we de data gaan verzamelen.

Mini-colleges

Aansluitend organiseert CurioUs twee minicolleges. Hierin bespreken boswachter Arjan Postma en onderzoeker Martine Maan de aanpassingen van dieren aan hun omgeving, en specifiek de aanpassingen aan het stadse milieu. De minicolleges vinden plaats in het Groninger Forum op woensdag 15 september.

Laatst gewijzigd:28 september 2023 11:31

Meer nieuws

 • 10 juni 2024

  Om een wolkenkrabber heen zwermen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!