Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Meld je aan voor de CurioUs meetactie

01 september 2021

Spinnen lenen zich goed voor onderzoek naar evolutionaire aanpassing van dieren aan de stad. CurioUs organiseert daarom een spinnen-meetactie, waar iedereen aan mee kan doen.

CurioUs, een initiatief van Science LinX, Forum Groningen en de Aletta Jacobs School of Public Health, sluit met deze vijfde meetactie aan bij het onderzoek van Martine Maan die verschillen tussen kruisspinnen en hun web in stedelijke gebieden in Noord-Nederland wil vergelijken met die van het platteland. De uitkomsten van de meetactie worden aan het einde van de meetperiode verzameld en in kaart gebracht door de onderzoekers. De uitkomsten worden ook zichtbaar gemaakt op de CurioUs-kaart.

CurioUs Meetactie
CurioUs Meetactie

Wil je meedoen?

Spinnen lenen zich goed voor onderzoek naar evolutionaire aanpassing van dieren aan de stad. Ze zijn goed zichtbaar en zitten min of meer stil. Heb je altijd eens spinnen met meer aandacht willen bekijken? Grijp dan jouw kans en meld je aan. Je krijgt een kleurenkaart toegestuurd en informatie over de app waarmee we de data gaan verzamelen.

Mini-colleges

Aansluitend organiseert CurioUs twee minicolleges. Hierin bespreken boswachter Arjan Postma en onderzoeker Martine Maan de aanpassingen van dieren aan hun omgeving, en specifiek de aanpassingen aan het stadse milieu. De minicolleges vinden plaats in het Groninger Forum op woensdag 15 september.

Laatst gewijzigd:10 september 2021 14:04

Meer nieuws

 • 20 september 2021

  Geen gezeik, de zonneauto komt er

  Noordelijk team Top Dutch Solar Racing bereidt zich met vereende krachten voor op zonnerace in Marokko.

 • 01 september 2021

  Zin of onzin? Jonge onderzoekers toetsen twintig spreekwoorden

  Spreekwoorden. Zonder erbij na te denken maken we er dagelijks gebruik van. Maar de maatschappij verandert voortdurend. Hebben we nog wel iets aan die eeuwenoude wijsheden? Welke kunnen we handhaven en welke kunnen worden bijgezet in het mausoleum...

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...