Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

De komende tien jaar 37.000 hectare nieuw bos. Hoe realiseren we dat?

10 maart 2021

De ambities in Bossenstrategie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit luiden dat Nederland er de komende tien jaar 37.000 hectare nieuw bos bij krijgt. Een prachtige ambitie, maar hoe ziet de uitvoering eruit? In de special Bossenstrategie van vakblad Natuur Bos Landschap verscheen onlangs een artikel waarin Staatsbosbeheer laat zien hoe je met een brede kijk op bos dit doel kunt bewerkstelligen. Deze brede kijk houdt in dat bos gezien moet worden als meer dan alleen de bomen die CO2 vastleggen. Bos draagt namelijk bij aan klimaatverandering, biodiversiteit en versterkt circulariteit. Door meerdere functies te koppelen aan het bos kunnen doelstellingen en bijbehorende financieringsbronnen van meerdere bronnen gecombineerd worden. In de komende tien jaar wil Staatsbosbeheer met deze strategie 5.000 hectare nieuw bos aanleggen. In Geitenwaard zijn ze al gestart met het ontwikkelen van ooibos. Benieuwd hoe ze dit doen? Je leest er alles over in de volledige special Bossenstrategie.

Laatst gewijzigd:24 maart 2021 10:53

Meer nieuws

 • 22 maart 2021

  Sneltestpilot RUG, Hanze en Noorderpoort uitgebreid

  De pilot met corona-sneltesten voor het hoger en middelbaar beroepsonderwijs Groningen wordt uitgebreid. Er komen twee locaties bij: bij de Euroborg voor Noorderpoortstudenten en in het centrum bij het Wiebengagebouw voor Hanzehogeschool en RUG-...

 • 04 maart 2021

  Hoogleraar Lude Franke ontvangt Vici-subsidie

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan prof. dr. Lude Franke, hoogleraar Functional Genomics aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, een Vici-financiering van 1,5 miljoen euro toegekend. Met deze Vici-beurs...

 • 04 februari 2021

  Volledig herbruikbaar plastic op basis van natuurlijk molecuul

  Plastic is een van de meest succesvolle materialen van deze tijd. Maar het zorgt ook voor een enorm afvalprobleem. Groningse en Chinese wetenschappers van het Feringa Nobel Prize Scientist Joint Research Center hebben van het natuurlijke molecuul...