Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Descartes-Huygensprijs 2020 voor RUG-hoogleraar Rampal Etienne

23 november 2020

D e Nederlandse evolutionair ecoloog en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen Rampal Etienne, die de samenhang tussen evolutie en verschillende soorten planten, dieren en bacteriën verkent, wint samen met Franse fysica Halima Mouhib de Descartes-Huygensprijs 2020. Zij krijgen de prijs voor hun onderzoek en bijdrage aan de Frans-Nederlandse onderzoekssamenwerking. De prijs van 23.000 euro per laureaat stelt hen in staat deze samenwerking te intensiveren. De feestelijke uitreiking vindt plaats op 12 februari 2021.

Rampal Etienne (49), hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeker aan het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences, is gespecialiseerd in evolutionaire ecologie. Zijn onderzoek richt zich op de wijze waarop de levensgemeenschap van allerlei soorten organismen (van schimmels en bacteriën tot planten en dieren) van invloed is op de vorming van nieuwe soorten en hun evolutie. In het verlengde van dit onderzoek zullen Etienne en de Franse onderzoekers gaan kijken naar de invloed van eigenschappen van de soorten die bij elkaar wonen op de vorming van nieuwe soorten.

De Descartes-Huygensprijs

De jaarlijkse Descartes-Huygensprijs is in 1995 ingesteld door de Franse en Nederlandse regering. De prijs is bestemd voor excellente wetenschappelijk onderzoekers die een bijdrage leveren aan de Nederlands-Franse wetenschappelijke samenwerking. Nederland kiest de Franse laureaat; Frankrijk selecteert een laureaat uit Nederland. Het aan de prijs verbonden geldbedrag van € 23.000 is bestemd voor een verblijf als gastonderzoeker in Nederland, respectievelijk in Frankrijk.

Laatst gewijzigd:15 juli 2022 14:29
View this page in: English

Meer nieuws