Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Ga op online ontdekkingsreis in de wetenschap!

08 april 2020

De RUG Scholierenacademie organiseert in samenwerking met wetenschappers verschillende online lessen voor zowel basisscholieren als middelbare scholieren. Zo maken kinderen op een leuke manier alvast kennis met de wetenschap!

Voor basisscholieren

Voor basisschoolscholieren is er het online lespakket ‘Wetenschapper in de klas’. Zeven wetenschappers vertellen alles over het onderwerp waar zij nieuwsgierig naar zijn en het meeste van weten. Het heelal, rechten, Dode Zeerollen en ga zo maar door! Deelnemende wetenschappers: Diederik Roest, Martine Maan, Mladen Popovic, Jacob Jolij, Natasha Maurits, Rosalie Koolhoven en Jan Willem Romeijn. Het lespakket is open voor iedereen en te vinden op YouTube. Bekijk het introductiefilmpje.

-

Voor middelbare scholieren

Voor leerlingen uit de onderbouw havo/vwo is er het online lespakket ‘Expeditie Onderzoek’. Wat is wetenschap? Wat doet een wetenschapper eigenlijk? In een interactieve online lessenserie komen drie wetenschappers aan het woord die je meenemen op ontdekkingsreis aan de hand van hun eigen onderzoek. De wetenschappers die meedoen zijn: Marleen Kamperman, Sander van Lanen & Bettina Reitz-Joosse. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ontdekt welke route een wetenschapper aflegt om een antwoord te krijgen op zijn of haar belangrijke onderzoeksvraag. In deze lessenserie leren de leerlingen op interactieve manier de verschillende fasen van de empirische onderzoekscyclus kennen en toe te passen.

-
Laatst gewijzigd:16 april 2020 10:21

Meer nieuws

 • 28 mei 2020

  Patrick Verkooijen benoemd tot hoogleraar aan de leerstoel Climate Adaptation Governance

  Prof. dr. Patrick Verkooijen, directeur van het Global Center on Adaptation (GCA), is benoemd tot leerstoelhouder voor het programma Climate Adaptation Governance aan de faculteiten Campus Fryslân en Ruimtelijke Wetenschappen van de...

 • 26 mei 2020

  Groningers aan de slag met klimaatadaptatie

  Groningen staat dit jaar in het teken van omgaan met de effecten van klimaatverandering met als hoogtepunt de Klimaatadaptatieweek van 19 t/m 25 januari 2021.

 • 25 mei 2020

  Nieuwe Dean of Graduate Studies

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit heeft prof. dr. Petra Rudolf benoemd als Dean of Graduate Studies RUG. Rudolf, hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica aan de Faculty of Science and Engineering, is reeds in maart begonnen in deze...