Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Ga op online ontdekkingsreis in de wetenschap!

08 april 2020

De RUG Scholierenacademie organiseert in samenwerking met wetenschappers verschillende online lessen voor zowel basisscholieren als middelbare scholieren. Zo maken kinderen op een leuke manier alvast kennis met de wetenschap!

Voor basisscholieren

Voor basisschoolscholieren is er het online lespakket ‘Wetenschapper in de klas’. Zeven wetenschappers vertellen alles over het onderwerp waar zij nieuwsgierig naar zijn en het meeste van weten. Het heelal, rechten, Dode Zeerollen en ga zo maar door! Deelnemende wetenschappers: Diederik Roest, Martine Maan, Mladen Popovic, Jacob Jolij, Natasha Maurits, Rosalie Koolhoven en Jan Willem Romeijn. Het lespakket is open voor iedereen en te vinden op YouTube. Bekijk het introductiefilmpje.

-

Voor middelbare scholieren

Voor leerlingen uit de onderbouw havo/vwo is er het online lespakket ‘Expeditie Onderzoek’. Wat is wetenschap? Wat doet een wetenschapper eigenlijk? In een interactieve online lessenserie komen drie wetenschappers aan het woord die je meenemen op ontdekkingsreis aan de hand van hun eigen onderzoek. De wetenschappers die meedoen zijn: Marleen Kamperman, Sander van Lanen & Bettina Reitz-Joosse. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ontdekt welke route een wetenschapper aflegt om een antwoord te krijgen op zijn of haar belangrijke onderzoeksvraag. In deze lessenserie leren de leerlingen op interactieve manier de verschillende fasen van de empirische onderzoekscyclus kennen en toe te passen.

-
Laatst gewijzigd:16 april 2020 10:21

Meer nieuws

 • 22 maart 2021

  Sneltestpilot RUG, Hanze en Noorderpoort uitgebreid

  De pilot met corona-sneltesten voor het hoger en middelbaar beroepsonderwijs Groningen wordt uitgebreid. Er komen twee locaties bij: bij de Euroborg voor Noorderpoortstudenten en in het centrum bij het Wiebengagebouw voor Hanzehogeschool en RUG-...

 • 04 maart 2021

  Hoogleraar Lude Franke ontvangt Vici-subsidie

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan prof. dr. Lude Franke, hoogleraar Functional Genomics aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, een Vici-financiering van 1,5 miljoen euro toegekend. Met deze Vici-beurs...

 • 04 februari 2021

  Volledig herbruikbaar plastic op basis van natuurlijk molecuul

  Plastic is een van de meest succesvolle materialen van deze tijd. Maar het zorgt ook voor een enorm afvalprobleem. Groningse en Chinese wetenschappers van het Feringa Nobel Prize Scientist Joint Research Center hebben van het natuurlijke molecuul...