Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Ga op online ontdekkingsreis in de wetenschap!

08 april 2020

De RUG Scholierenacademie organiseert in samenwerking met wetenschappers verschillende online lessen voor zowel basisscholieren als middelbare scholieren. Zo maken kinderen op een leuke manier alvast kennis met de wetenschap!

Voor basisscholieren

Voor basisschoolscholieren is er het online lespakket ‘Wetenschapper in de klas’. Zeven wetenschappers vertellen alles over het onderwerp waar zij nieuwsgierig naar zijn en het meeste van weten. Het heelal, rechten, Dode Zeerollen en ga zo maar door! Deelnemende wetenschappers: Diederik Roest, Martine Maan, Mladen Popovic, Jacob Jolij, Natasha Maurits, Rosalie Koolhoven en Jan Willem Romeijn. Het lespakket is open voor iedereen en te vinden op YouTube. Bekijk het introductiefilmpje.

-

Voor middelbare scholieren

Voor leerlingen uit de onderbouw havo/vwo is er het online lespakket ‘Expeditie Onderzoek’. Wat is wetenschap? Wat doet een wetenschapper eigenlijk? In een interactieve online lessenserie komen drie wetenschappers aan het woord die je meenemen op ontdekkingsreis aan de hand van hun eigen onderzoek. De wetenschappers die meedoen zijn: Marleen Kamperman, Sander van Lanen & Bettina Reitz-Joosse. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ontdekt welke route een wetenschapper aflegt om een antwoord te krijgen op zijn of haar belangrijke onderzoeksvraag. In deze lessenserie leren de leerlingen op interactieve manier de verschillende fasen van de empirische onderzoekscyclus kennen en toe te passen.

-
Laatst gewijzigd:16 april 2020 08:21

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....