Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Geslaagde eerste lezing in nieuwe serie 'Schatten...'

31 oktober 2019
...

In de lezingenreeks Schatten uit de Universiteitsbibliotheek wordt lopend of afgerond onderzoek naar materiaal van de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek gepresenteerd in de aanwezigheid van de objecten in kwestie.

Dinsdag 29 oktober werd het spits afgebeten door prof. dr. Sabrina Corbellini met haar lezing De ontdekking van de wereld. Zij vertelde met veel enthousiasme en kennis van zaken over de grote interesse van Cosimo III de' Medici, groothertog van Toscane, voor de 17de-eeuwse cartografie uit de Nederlanden en over zijn aankopen.

De lezing werd goed bezocht; de bezoekers zaten geboeid te luisteren naar haar verhaal en stelden nadien veel vragen. Het aanwezige BC-materiaal werd met grote belangstelling bekeken.

Het publiek bekijkt de uitgestalde BC-werken, rechts prof. Corbellini
Het publiek bekijkt de uitgestalde BC-werken, rechts prof. Corbellini

Sabrina Corbellini heeft een tentoonstelling over dit onderwerp in de Laurentiaanse Bibliotheek in Florence voorbereid, die 6 november a.s. opengaat.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:31 oktober 2019 11:47

Meer nieuws

 • 02 december 2019

  Podcast ‘In de Wetenschap’ met Caspar van den Berg

  In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en academisch...

 • 28 november 2019

  Edelherten reageren amper op wolvenurine in Nederland en Polen

  Grote carnivoren zoals wolven keren langzamerhand terug naar West-Europa, waaronder Nederland. Edelherten hebben hier ruim een eeuw in afwezigheid van wolven geleefd. De geur van wolvenurine maakt hen hierdoor niet waakzamer, laten onderzoekers van...

 • 28 november 2019

  Accreditatie voor studentenvereniging Vindicat

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen (HG) nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om studentenvereniging Vindicat atque Polit weer te accrediteren.