Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Geslaagde eerste lezing in nieuwe serie 'Schatten...'

31 oktober 2019
...

In de lezingenreeks Schatten uit de Universiteitsbibliotheek wordt lopend of afgerond onderzoek naar materiaal van de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek gepresenteerd in de aanwezigheid van de objecten in kwestie.

Dinsdag 29 oktober werd het spits afgebeten door prof. dr. Sabrina Corbellini met haar lezing De ontdekking van de wereld. Zij vertelde met veel enthousiasme en kennis van zaken over de grote interesse van Cosimo III de' Medici, groothertog van Toscane, voor de 17de-eeuwse cartografie uit de Nederlanden en over zijn aankopen.

De lezing werd goed bezocht; de bezoekers zaten geboeid te luisteren naar haar verhaal en stelden nadien veel vragen. Het aanwezige BC-materiaal werd met grote belangstelling bekeken.

Het publiek bekijkt de uitgestalde BC-werken, rechts prof. Corbellini
Het publiek bekijkt de uitgestalde BC-werken, rechts prof. Corbellini

Sabrina Corbellini heeft een tentoonstelling over dit onderwerp in de Laurentiaanse Bibliotheek in Florence voorbereid, die 6 november a.s. opengaat.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:31 oktober 2019 11:47

Meer nieuws

 • 22 januari 2020

  Kadavers belangrijk voor planten en insecten in de Oostvaardersplassen

  Het laten liggen van dode herten in natuurgebied de Oostvaardersplassen heeft een positief effect op de biodiversiteit in het gebied. De kadavers zorgen niet alleen voor veel meer insecten en andere geleedpotigen op de korte termijn, maar ook op de...

 • 21 januari 2020

  Mijlpaal MICADO-instrument voor de Extremely Large Telescope

  MICADO, het eerste speciaal voor ESO’s Extremely Large Telescope (ELT) ontwikkelde camerasysteem, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Het MICADO-consortium is, samen met een groep van externe deskundigen van over de hele wereld, een week lang bijeen...

 • 17 januari 2020

  Weinig onvrede over AZC's, veel onvrede over de overheid

  Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben van 2016 tot 2019 meningen over asielzoekers onderzocht in een representatieve steekproef van meer dan 1.200 Nederlanders, in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum...