Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Meatless Monday bij de KEI week

14 augustus 2019

Maandag 12 augustus stond in het teken van de opening van de KEI-week. In totaal hebben 5040 eerstejaars zich ingeschreven. En al deze eerstejaars, werden gestimuleerd om vegetarisch te eten met hun KEI leiders door middel van de Meatless Monday. Aan het Green Team van de KEI de taak om te kijken wat voor lekkernijen ze hadden gemaakt!

Als eerste gingen we langs ‘Huize PP’ en spraken we met KEI leiders Saskia Helmantel en Ellen Nijmeijer. Op de vraag ‘Waarom vegetarisch?’ kregen we het al snel te horen dat de Meatless Monday zeker bekend was bij ze en dat ze groot voorstander zijn van vegetarisch koken. ‘Als ik zelf kook eet ik altijd vegetarisch’, aldus Saskia. Ondanks dat er geen vegetariërs in hun KEI groepje zaten, hebben toch 12 mensen genoten van een heerlijke vegetarische pasta.

De organisatie van de KEI had een lekker vegetarisch recept voorbereid en in samenwerking met de Albert Heijn zijn aparte schappen gemaakt waar alle ingrediënten klaar lagen. Hierdoor konden de KEI leiders zonder enige moeite of nadenken deze pakketten inslaan en gaan koken voor de KEI-kinderen! Zie hieronder het recept wat voor de Meatless Monday in de schappen lag.

Zo ook bij ‘Casa Pepa’ was dit het geval. Zij hadden dit pakket ook gehaald. Waarom zij vegetarisch kookten op 12 augustus? Het was volgens deze KEI leiders prima te eten, lekker goedkoop en ook nog “ff vanwege global warming”. Ze benadrukten nog dat de vegetarische pakketten van de Albert Heijn lekker makkelijk waren, althans dat was de gedachte. Tijdens het koken kregen we namelijk nog de volgende vraag te horen: “Wat is quinoa eigenlijk?” Laten we het er op houden dat het lekker eten was.

Mandy Schepers, Jeremy Gijsman en Thirza Kodoatie hadden als KEI leiders ook het goede voorbeeld gevolgd en wilden graag meedoen aan de Meatless Monday. Waar zij als ouderejaars studenten normaal gesproken bijna nooit vlees aten, hadden ook zij geen vegetariërs in hun groepje. Daarom is het natuurlijk ontzettend mooi dat ze op deze manier in aanraking kunnen komen met de duurzame, vegetarische gerechten. Dit KEI groepje heeft uiteindelijk een Thaise groene curry gegeten, die zelfs nog eens vegan én glutenvrij was!

Wat ons betreft was het een geslaagde eerste dag van de KEI week en we wellicht hebben heel wat KEI groepjes de (vegetarische) smaak te pakken wat het koken betreft!

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 00:39

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...