Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Eat, sleep, recycle

Green Office werkt aan duurzame KEI-week
13 augustus 2019

De 51e editie van de KEI-week staat in het teken van duurzaamheid. Ruim 6.000 KEI-lopers en KEI-leiders kregen maandag 12 augustus stoffen tasjes in plaats van plastic tasjes uitgereikt, en een KEI-bandje om de arm met een chip om digitaal te betalen. Maandagavond stond er een vegetarische maaltijd op het menu in verband met de Meatless Monday. Verderop in de week: een duurzame dinsdag-lunch in het Stadspark, een pilot met hardcups tijdens het Open Air Festival op donderdag, én de uitreiking van de KEI Sustainability Award voor meest duurzame stunt tijdens de KEI-week. Dit met dank aan de aanjagende rol van de RUG Green Office.

Eat Sleep Recycle

De afgelopen jaren zijn steeds meer duurzame initiatieven gestart en bestaande projecten verbeterd. Stichting KEI wil studenten inspireren en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat de KEI-week er alles aan doet om elk jaar verder te verduurzamen wordt beloond. Sinds 2014 heeft de KEI-week het UMEF keurmerk voor duurzame evenementen en sinds 2017 de Green Key: hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven en evenementen. Het enige andere publieksevenement in Nederland met dit keurmerk is een ander Gronings evenement, namelijk Noorderzon Performing Arts Festival. De KEI-week krijgt deze keurmerken niet alleen door duurzame activiteiten te organiseren, maar bijvoorbeeld ook door gebruik te maken van milieuvriendelijke voertuigen en papier met FSC keurmerk.

Steeds groener

Om niet alleen te kunnen zien hoe de KEI-week elk jaar een stukje duurzamer wordt, maar ook aan te kunnen tonen, worden er sinds vorig jaar metingen verricht door het GREEN-team. Het GREEN-team is opgericht in samenwerking met de Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen en bestaat uit studenten. Tijdens de KEI-week brengen zij het verbruik van water en energie in kaart en houden ze bij hoeveel afval er wordt geproduceerd. De gegevens uit 2018 en van dit jaar vormen een nulmeting. Op die manier kan de KEI-week elk jaar nieuwe doelen en ambities stellen om nóg groener te worden.

Green Office

De KEI-week is de algemene (niet verplichte) introductieweek voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool.

De Green Office is het platform binnen de Rijksuniversiteit Groningen dat projecten organiseert en coördineert op het gebied van duurzaamheid. De Green Office organiseert activiteiten tijdens de KEI-week en adviseert Stichting KEI bij het verder verduurzamen.

Laatst gewijzigd:11 mei 2020 11:55
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...