Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Filosofiestudente Lonneke Oostland wint GUF-100 prijs

09 juli 2019
Lonneke Oostland

Afgelopen vrijdag, 5 juli 2019, is aan filosofiestudente Lonneke Oostland de GUF-100 prijs uitgereikt.

Tijdens de jaarlijkse Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar, reikt de Rijksuniversiteit Groningen deze prijs uit aan negen excellente studenten, één van elke faculteit. De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF. De prijs bestaat uit een eenmalige beurs ter hoogte van €2500,-te besteden aan studie of onderzoek en wordt toegekend aan de meest excellente student van elke faculteit.

Lonneke Oostland heeft haar Bachelor Filosofie (haar bachelorscriptie schreef zij in Durham) en het Honoursprogramma met uitstekende resultaten afgerond en volgt nu de Research Master aan de Faculteit Wijsbegeerte. Ook naast de studie is Lonneke al jaren zeer actief: bij studievereniging STUFF was zij lid van meerdere commissies en schreef zij voor het filosofisch magazine Qualia, ze was studentlid van de Faculteitsraad, en verder werkte ze enthousiast als studentvoorlichter en was zij zangeres in de eerste STUFF-band The Stuffed Owls.

Vanaf september zal Lonneke vier maanden aan de universiteit van Toronto doorbrengen, om zich, onder begeleiding van profesoor Marleen Rozemond, verder te verdiepen in haar onderzoek naar de vroeg-moderne filosoof Margaret Cavendish. Het geldbedrag dat zij met de GUF-100 toegekend kreeg is daarom zeer welkom. De faculteit is trots op Lonneke en feliciteert haar van harte!


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:10 december 2019 10:23

Meer nieuws