Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Nieuw tijdschriftarchief toegevoegd aan University of Groningen Press: Chemisch Weekblad 1903-1956, jaargang 1- 52

23 juli 2019
CW2

Het archief van het Chemisch Weekblad is gedigitaliseerd door de Chemie Historische Groep (CHG) van de KNCV. De basis van deze digitalisering is het archief van Hans van Spronsen, dat hij bij zijn dood naliet aan de GHC.

J.W. van Spronsen (1928-2009) raakte al tijdens zijn studie scheikunde aan de Rijksuniversiteit Leiden geïnteresseerd in de geschiedenis van de scheikunde en was van 1955-2005 lid van de Historische Commissie van de KNCV. Hij had tijdens zijn leven het Chemisch Weekblad vanaf 1908 tot 1980 vrijwel compleet verzameld.

Enkele kleine hiaten zijn aangevuld vanuit de collectie van de Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de jaargangen 1 t/m 4. In eerste instantie is hier het archief t/m 1956 opgenomen, waarmee iets meer dan de eerste halve eeuw van dit blad digitaal beschikbaar is.

CW
Laatst gewijzigd:24 juli 2019 12:24

Meer nieuws

 • 11 oktober 2019

  Gronings Solar Racing team van start in Australië

  Na twee jaar hard werken staat het Groningse Top Dutch Solar Racing team zondag 13 oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Het team bestaat uit studenten van de Hanzehogeschool, de RUG en het Noorderpoort. Afgelopen...

 • 08 oktober 2019

  Walvissen op de korrel

  Genetica, daar had hij als student een hekel aan. En walvissen waren ook niet direct zijn lievelingsdieren. Toch is Per Palsbøll nu een wereldwijd expert in de genetica van walvissen. De man die genetische tagging introduceerde om individuele walvissen...

 • 03 oktober 2019

  Nieuwe leningvoorwaarden kunnen beschermen tegen overbevissing

  In de financiële sector zijn twee hervormingen mogelijk die de overgang naar een duurzame visserij kunnen versnellen. Het introduceren van duurzaamheidscriteria in de voorwaarden voor leningen en beursnotering zal de druk op het zeeleven verminderen...