Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Vier RUG-wetenschappers verzorgen college op Oerol

14 juni 2019

Verschillende wetenschappers van de RUG zijn te gast op Oerol 2019. Tjisse van der Heide, Frans Sijtsma, Marleen Kamperman en Han Thomas Adriaenssen zijn uitgenodigd om tijdens de zogenoemde Oerolcolleges over hun eigen vakgebied te vertellen.

Het concept werkt als volgt: een kunstenaar uit het expeditie-programma van Oerol en een wetenschapper - geselecteerd door de Waddenacademie - ontmoeten elkaar in een college-setting. Beiden werken ze vanuit hun eigen vakgebied aan hetzelfde onderwerp of kijken ze vanuit een ander perspectief. Dat zorgt voor wrijving, een lach en nieuwe inzichten. Aan theatermaker Erik Willems de taak om dit in goede banen te leiden.

De eerste RUG-gast is Tjisse van der Heide, hoogleraar Kustecologie. Hij is op zaterdag 15 juni aanwezig bij het college ‘Land zonder dijk’. Donderdag 20 juni is Frans Sijstma, docent aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, aan de beurt met het college ‘Pic Your Day’. Op vrijdag 21 juni komt Marleen Kamperman, hoogleraar aan de Faculteit Science and Engineering, langs bij het college ‘Plastic Revanche’. Ten slotte is docent Han Thomas Adriaenssen, verbonden aan de Faculteit Wijsbegeerte, aanwezig bij het college ‘The Robin Who Wondered If He Was a Nightingale’.

Tjisse van der Heide. Foto: Jorien Bakker
Tjisse van der Heide

De colleges zijn dagelijks van 13:30 tot 14:30 uur te volgen op Westerkeyn. Het festival Oerol vindt van 14 tot en met 23 juni plaats op het eiland Terschelling.

Laatst gewijzigd:11 mei 2020 14:32

Meer nieuws

 • 10 juli 2020

  ENLIGHT recognized as a European University

  The ENLIGHT consortium of nine European universities, including the University of Groningen, was selected within the framework of the second call for ‘European Universities’, the European Commission's pilot program for new multilateral networks....

 • 08 juli 2020

  Piekopvang in Groningen voorbereid voor internationale studenten

  Aan het einde van de zomer komen er naast veel Nederlandse studenten ook internationale studenten naar Groningen om voor kortere of langere tijd te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) of de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Vanwege de...

 • 01 juli 2020

  Sander de Hosson Alumnus van het Jaar 2019

  Longarts Sander de Hosson is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2019. Hij ontvangt de prijs voor de indringende wijze waarop hij aandacht vraagt voor de emotionele kant van de palliatieve zorg en voor het onder...