Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Vier RUG-wetenschappers verzorgen college op Oerol

14 juni 2019

Verschillende wetenschappers van de RUG zijn te gast op Oerol 2019. Tjisse van der Heide, Frans Sijtsma, Marleen Kamperman en Han Thomas Adriaenssen zijn uitgenodigd om tijdens de zogenoemde Oerolcolleges over hun eigen vakgebied te vertellen.

Het concept werkt als volgt: een kunstenaar uit het expeditie-programma van Oerol en een wetenschapper - geselecteerd door de Waddenacademie - ontmoeten elkaar in een college-setting. Beiden werken ze vanuit hun eigen vakgebied aan hetzelfde onderwerp of kijken ze vanuit een ander perspectief. Dat zorgt voor wrijving, een lach en nieuwe inzichten. Aan theatermaker Erik Willems de taak om dit in goede banen te leiden.

De eerste RUG-gast is Tjisse van der Heide, hoogleraar Kustecologie. Hij is op zaterdag 15 juni aanwezig bij het college ‘Land zonder dijk’. Donderdag 20 juni is Frans Sijstma, docent aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, aan de beurt met het college ‘Pic Your Day’. Op vrijdag 21 juni komt Marleen Kamperman, hoogleraar aan de Faculteit Science and Engineering, langs bij het college ‘Plastic Revanche’. Ten slotte is docent Han Thomas Adriaenssen, verbonden aan de Faculteit Wijsbegeerte, aanwezig bij het college ‘The Robin Who Wondered If He Was a Nightingale’.

Tjisse van der Heide. Foto: Jorien Bakker
Tjisse van der Heide

De colleges zijn dagelijks van 13:30 tot 14:30 uur te volgen op Westerkeyn. Het festival Oerol vindt van 14 tot en met 23 juni plaats op het eiland Terschelling.

Laatst gewijzigd:14 juni 2019 15:13

Meer nieuws

 • 23 augustus 2019

  Opening Academisch Jaar 2019-2020 in teken van data

  De officiële opening van het 406e Academisch Jaar van de Rijksuniversiteit Groningen is op maandagmiddag 2 september 2019 in de Martinikerk. Rector Magnificus Cisca Wijmenga leidt voor het eerst de feestelijke ceremonie. Deze vindt plaats van 16.00...

 • 13 augustus 2019

  Eat, sleep, recycle

  De 51e editie van de KEI-week staat in het teken van duurzaamheid. De afgelopen jaren zijn steeds meer duurzame initiatieven gestart en bestaande projecten verbeterd. Stichting KEI wil studenten inspireren en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid...

 • 12 augustus 2019

  Geen verband tussen koude winters en Arctische klimaatverandering

  Recente studies naar de relatie tussen de afname van zee-ijs op de Noordpool en ijskoude winters op gematigde breedtes, zoals de Polar Vortex koudegolven in Noord-Amerika, lijken te suggereren dat er een verband is tussen koude winters en Arctische...