Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

PLG Wiskunde biedt nieuwe ideeën voor wiskunde-onderwijs

17 april 2019
Goniometrie
Goniometrie

Op zoek naar nieuwe ideeën voor je wiskundelessen? Bekijk dan het verslag van de Professionele Leergemeenschap Wiskunde-bovenbouw van 2018-2019. Vakdidactici Gerrit Roorda en Evelien Zeggelink van de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen hebben met 8 deelnemers gekeken naar de aanpak van goniometrie, logaritmen, betrouwbaarheidsintervallen en nog veel meer.

De Professionele Leergemeenschap Wiskunde-bovenbouw wordt aangeboden door het Expertisencentrum Vakdidactiek Noord. Ook deelnemen aan een PLG? Kijk naar het aanbod van 2019-2020.

Laatst gewijzigd:17 april 2019 14:51

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.