Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aftermovie College Tour met Carles Puigdemont

19 februari 2019

Op woensdag 13 februari was de Catalaanse politicus Carles Puigdemont op uitnodiging van Studium Generale de hoofdgast van een speciale College Tour. Puigdemont werd geinterviewd door Tim Huiskes over de huidige en eerdere gebeurtenissen in Catalonië. Ook deelde hij aan een uitverkochte zaal zijn ideeën en visie over de toekomst van Catalonië en Europa.

Carles Puigdemont is een Catalaans politicus die nu in België woont. Hij is voormalig burgemeester van Girona. Vanaf januari 2016 was hij president van de regering van Catalonië, tot in oktober 2017 Catalonië de onafhankelijkheid uitriep. Hij werd dezelfde dag door de Spaanse regering uit het ambt gezet.

De organisatie van de College Tour is een samenwerking tussen Studium Generale en de afdeling Minorities and Multilingualism van de Faculteit der Letteren. Naast een interview was er gelegenheid voor studenten om vragen te stellen aan Puigdemont. Tim Huiskes, expert op het gebied van internationale relaties leidde de avond. Hij is voorzitter van de Universiteitsraad van de RUG. Daarnaast is hij docent in Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie en onderzoeker bij Globalisation Studies Groningen (GSG).

Laatst gewijzigd:19 februari 2019 16:35
printView this page in: English

Meer nieuws