Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Poederbrief Oude Boteringestraat 42 ongevaarlijk

10 januari 2019

Donderdagochtend zijn Oude Boteringestraat 42, 44 en 46 ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje bij het Groningen Confucius Instituut dat gevestigd is op de begane grond van 42. Het bleek om een poederbrief te gaan, gericht aan het GCI; een zelfstandige organisatie die gebruik maakt van het gebouw van de RUG. Drie medewerkers van het GCI bevonden zich op dat moment in het kantoor en moesten gedurende het onderzoek binnen blijven.

Na uitgebreid onderzoek van de brief bleek dat het om een onschuldig poeder ging. Na grondige controle van de gebouwen kon de politie tegen 13.00 uur Oude Boteringestraat 42, 44 en 46 weer vrijgegeven. Dit betekent dat de situatie weer veilig is. Vrijdag is de universiteit dan ook gewoon open.

CvB voorzitter Jouke de Vries: “Het spreekt voor zich dat we geschrokken zijn. Ik vind het heel vervelend wat er gebeurd is. Gelukkig zijn de drie medewerkers van het Groningen Confucius Instuut in orde, en kunnen de medewerkers van het Bureau van de Universiteit weer aan het werk.”

Laatst gewijzigd:10 januari 2019 18:00
printView this page in: English

Meer nieuws