Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Noord-Nederland als ideale proeftuin voor 5G-applicaties

11 oktober 2018

5G is de nieuwste generatie mobiele datacommunicatie. 5G zal de wereld veranderen! Economic Board Groningen (EBG) heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren.

De 5G-applicaties worden eerst getest in het 5G-lab op de Zernike campus. Daarna worden ze 'in het veld' in het aardbevingsgebied opnieuw getest. 5Groningen is het enige rurale 5G-fieldlab ter wereld! Noord-Nederland is de ideale proeftuin, niet alleen voor Nederland of Europa, maar voor de hele wereld. Met deze Engelstalige film wil EBG de mogelijkheden en uitdagingen van 5Groningen laten zien en bedrijven uitnodigen om te komen testen met 5G in Noord-Groningen.

Founding fathers van 5Groningen

Vodafone, Ericsson, Huawei, KPN, Ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid van Nederland, TNO, SURF, Economic Board Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen.

5Groningen wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Laatst gewijzigd:16 oktober 2018 15:48

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...