Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten bouwen mesohut

10 oktober 2018

Prehistorische huizen, hoe werden die gebouwd? Hoe zagen ze eruit? En wat blijft er van ze over? Alleen opgravingsplattegronden zijn niet voldoende om deze vragen te beantwoorden. Om meer kennis te vergaren over dergelijke hutten hebben studenten archeologie van de RUG er zelf een aantal gebouwd. In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

Meer informatie: Yannick de Raaff, y.p.de.raaff@student.rug.nl

Laatst gewijzigd:19 oktober 2018 16:32

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...