Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten bouwen mesohut

10 oktober 2018

Prehistorische huizen, hoe werden die gebouwd? Hoe zagen ze eruit? En wat blijft er van ze over? Alleen opgravingsplattegronden zijn niet voldoende om deze vragen te beantwoorden. Om meer kennis te vergaren over dergelijke hutten hebben studenten archeologie van de RUG er zelf een aantal gebouwd. In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

Meer informatie: Yannick de Raaff, y.p.de.raaff@student.rug.nl

Laatst gewijzigd:19 oktober 2018 16:32
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.