Studenten bouwen mesohut

10 oktober 2018

Prehistorische huizen, hoe werden die gebouwd? Hoe zagen ze eruit? En wat blijft er van ze over? Alleen opgravingsplattegronden zijn niet voldoende om deze vragen te beantwoorden. Om meer kennis te vergaren over dergelijke hutten hebben studenten archeologie van de RUG er zelf een aantal gebouwd. In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

Meer informatie: Yannick de Raaff, y.p.de.raaff@student.rug.nl

Laatst gewijzigd:19 oktober 2018 16:32