Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers geaccrediteerd

01 oktober 2018

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om studentensportvereniging The Knickerbockers te accrediteren voor de komende drie jaar.

GSVV The Knickerbockers was de eerste vereniging die in de loop van studiejaar 2017/18 een Kritische Zelfreflectie heeft aangeleverd bij de Accreditatiecommissie. De commissie heeft op grond van het verslag en het eerder gevoerde gesprek met het bestuur van The Knickerbockers de Colleges van Bestuur van de RUG en de HG positief geadviseerd. Daarbij zijnde volgende aanbevelingen gegeven:

  • Jaarlijks contact houden met de vereniging over het verloop van het International Tournament (een jaarlijks georganiseerd voetbaltoernooi);
  • Contact houden met het Sportcentrum over de samenwerking met The Knickerbockers;
  • In het huidige studiejaar nagaan of de voornemens tot het houden van een anonieme enquête onder de leden en het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon in 2018-2019 worden uitgevoerd.

De CvB’s van de Hanzehogeschool en de RUG onderschrijven de conclusie en aanbevelingen van de Accreditatiecommissie en hebben besloten om de studentenvoetbalvereniging voor de komende drie jaar te accrediteren.

Achtergrond Accreditatiecommissie Studentenverenigingen

In het najaar van 2016 brachten incidenten aan het licht dat het bij een aantal studentenorganisaties tijd is voor een cultuurverandering. Van kroegcultuur naar een cultuur met meer ruimte voor academische vorming, en van ontgroening naar introductie. Vervolgens is een systeem van verenigingsaccreditatie opgezet; in totaal zes studentenorganisaties doorlopen deze.

Meer informatie:

Laatst gewijzigd:11 oktober 2018 15:29
printView this page in: English

Meer nieuws